OnePlus predstavio smartphone OnePlus 10T s brzim punjenjem

Telefon podržava 150W punjenje tako da se baterija do punog kapaciteta može napuniti za samo 19 minuta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2022. / 09:41

OnePlus 10T (Foto: OnePlus)

Oko pola godine nakon predstavljanja flagship modela OnePlus 10 Pro, One Plus predstavio je i njegovu jeftiniju verziju. To, naravno, znači da model OnePlus 10T nema sve premium opcije kao i Pro model, što se ponajviše odnosi na kamere i rezoluciju ekrana, no zato se može pohvaliti s boljim procesorom, bržim punjenjem i nižom cijenom.

OnePlus (Foto: AFP) OnePlus i Vivo pripremaju vlastite savitljive telefone

Dolazi s velikim AMOLED ekranom dijagonale 6,7 inča rezolucije 1080x2412 piksela s dinamičkom frekvencijom osvježavanja ekrana koja se mijenja između 60, 90 i 120Hz. Koliko će iznositi ta frekvencija u određenom trenutku, ovisit će o sadržaju koji se prikazuje na ekranu.

Uređaj pokreće Qualcommov čipset Snapdragon 8+ Gen 1, ima do 16GB memorije i 256GB memorije za pohranu podataka. Kapacitet baterije iznosi 4800 mAh, a njegov vjerojatno najjači adut odnosi se na punjenje baterije. Naime, uređaj podržava 150W punjenje tako da, prema ekipi iz OnePlusa, baterija puni kapacitet dosegne za manje od 20 minuta povezanosti s punjačem (19 minuta).

Telefon se isporučuje s OxygenOS12.1 sučeljem koje je bazirano na Androidu 12, a iz kompanije kažu kako korisnici ovog telefona mogu očekivati četiri godine sigurnosnih nadogradnji te tri sljedeće verzije Googleova operativnog sustava.

Za razliku od modela Pro, kamere na ovom modelu nisu napravljene u suradnji s Hasselbladom. Uređaj dolazi s glavnom kamerom rezolucije 50MP koja ima optičku stabilizaciju, zatim 8MP ultraširokom kamerom i 2MP kamerom za snimanje makro fotografija. S prednje strane u rupici u zaslonu nalazi se 16MP kamera.

Slika nije dostupna Oppo najavio novu tehnologiju punjenja baterija za telefone: Od 0 do 100 posto za samo 9 minuta

Prodaja ovog uređaja na europskom tržištu počinje krajem ovog mjeseca po cijeni od 699 eura za 8/128GB model, dok će varijanta 12GB memorije i 256GB prostora za pohranu stajati 799 eura.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti