Oppo najavio novu tehnologiju punjenja baterija za telefone: Od 0 do 100 posto za samo 9 minuta

Nije poznato kada će ova tehnologija biti dostupna u pametnim telefonima, no zato će već za koji mjesec biti dostupna tehnologija s kojom će se baterija od 0 do 100 posto napuniti za samo 15 minuta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.03.2022. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tehnologija punjenja baterija napreduje velikom brzinom i, dok smo sve do nedavno morali čekati sat i više vremena da se napuni do 100 posto, uskoro možemo očekivati da će se baterija telefona u potpunosti napuniti za manje od - 10 minuta. Takvu je tehnologiju na ovogodišnjem sajmu mobilne industrije Mobile World Congress predstavio kineski Oppo.

Slika nije dostupna Procurile informacije o nadolazećem flagship telefonu Xiaomija

Riječ je o 240W tehnologiji punjenja baterije nazvanoj 240W SuperVOOC Flash Charge koja donosi brutalne rezultate. Prema informacijama iz te kompanije, baterija kapaciteta 4500 mAh može se napuniti do 50 posto u samo tri i pol minute, dok je potrebno devet minuta punjenja da dosegne puni kapacitet.

Nije poznato kada možemo očekivati implementaciju ove tehnologije u njihovim telefonima te ćemo na to vjerojatno morati malo sačekati, a nije poznato niti kakav će biti utjecaj tako brzog punjenja na bateriju, odnosno njenu degradaciju.

Ova tehnologija nije jedini novitet vezan uz punjenje baterije koje je Oppo predstavio u Barceloni. Naime, na MWC-u predstavili su i novi standard brzog punjenja 150W SuperVOOC zahvaljujući kojem će se baterija do punog kapaciteta napuniti za samo 15 minuta. Do kapaciteta od 50 posto korištenjem ove tehnologije baterija će se napuniti samo za 5 minuta, dok bi deset minuta nakon toga trebala biti na 100 posto.

Slika nije dostupna Može li brže? Nova Xiaomijeva tehnologija omogućuje punjenje baterije telefona od 0 do 100 posto za samo 8 minuta!

Dobra vijest vezana uz ovu tehnologiju jest što ćemo ju uskoro vidjeti u akciji jer bi se trebala pojaviti na nadolazećem (još nepoznatom) modelu OnePlusa tijekom drugog ovogodišnjeg kvartala, dakle najkasnije za tri mjeseca.

Izvor: Android Authority

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti