Objavljene specifikacije Razerova gamerskog telefona

Specifikacije otkrivaju kako će ovo biti telefon koji će konkurirati najjačim uređajima na tržištu, a Razer za gamere vjerojatno priprema i neki tajni adut.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.10.2017. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tržištu su danas dostupne fantastične igraće konzole poput Sonyjeva Playstationa 4, Microsoftova Xboxa One te sve popularnije Nintendove konzole Switch, no za većinu prosječnih gamera najpopularnija platforma za igranje jest pametni telefon.

Iako smartphone-uređaji ne mogu konkurirati navedenim konzolama kvalitetom hardvera i igara, oni nam se uvijek nalaze u džepovima, a u trgovinama aplikacija dostupne su brojne zanimljive i često besplatne igre u kojima se može uživati više sati dnevno ili samo "ubiti" 15-ak minuta dok čekamo red kod zubara, doktora i slično.

Ipak, prema izvršnom direktoru Razera, kompanije koja proizvodi gamerske prijenosnike i periferiju, "trenutno na tržištu ne postoji niti jedan mobilni uređaj ili softverska platforma koja ispunjava potrebe mobilnih gamera", što smatra velikom prilikom za uspjeh na tržištu pametnih telefona.

Tu priliku pokušat će iskoristiti upravo Razer koji bi 1. studenog trebao predstaviti svoj prvi pametni telefon – o njihovu smartphoneu govori se još od početka godine od kada su preuzeli mobilnu kompaniju Nexbit, a prije dva dana na službenom Twitteru objavili su teaser njihova "najvećeg predstavljanja proizvoda do sada", uz fotografiju mladića koji u rukama drži mobilni uređaj. Svi ljubitelji Razera kojima se ideja o kupovini njihova telefona čini zanimljivom, neće morati čekati početak sljedećeg mjeseca kako bi saznali specifikacije ovog uređaja, jer su one jučer procurile na internetu.

 

 

Prema tim informacijama, Razerov smartphone pokretat će Snapdragon 835, imat će 8 GB RAM-a, 64 GB memorije, stražnju kameru od 12 MP i prednju od 8 MP kameru, dok će operativni sustav biti Android 7.1.1. – spominje se Android Razer Edition, tako da možemo očekivati neke softverske novitete koji bi trebali biti zanimljivi gamerima. Što se ekrana tiče, njegova dijagonala iznosit će 5,7 inča (rezolucija 2560 x 1440 piksela), no kako su se na internetu pojavile samo specifikacije, a ne i fotografije ovog uređaja, još nije poznato kako će izgledati njihov telefon, odnosno hoće li kao i većina vrhunskih modela predstavljenih u posljednje vrijeme imati ekran bez rubova ili zakrivljeni ekran.

Iako ove specifikacije otkrivaju kako će Razerov telefon biti hardverska zvijer, riječ je o opcijama koje imaju manje-više svi novi top-modeli pametnih telefona (jedino se izdvaja po 8 GB RAM-a), stoga, ako se ova kompanija želi razlikovati od konkurencije, vjerojatno imaju i neki tajni adut u rukavu kojim će privući gamere, a o čemu se točno radi, saznat ćemo uskoro.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti