Oculus Rift početkom 2016. kreće u prodaju zajedno s 'Touch' kontrolerom

Oculus je kao najavu za ovogodišnju E3 konferenciju napokon predstavio verziju Oculus Rift naočala za virtualnu stvarnost namijenjenu tržištu...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 11.06.2015. / 22:55

Oculus Rift početkom 2016. kreće u prodaju zajedno s 'Touch' kontrolerom

Oculus je kao najavu za ovogodišnju E3 konferenciju napokon predstavio verziju Oculus Rift naočala za virtualnu stvarnost namijenjenu tržištu, a najbitnija novost je da uređaj kreće u prodaju u prvom kvartalu sljedeće godine.

Što se ergonomije tiče, novi model izgleda puno "glađe" i tanje od prethodnih verzija kada su se nalazile još u razvoju, a iz kompanije kažu kako se mogu pohvaliti time što su poboljšali korisničko iskustvo tako da su ugradili nove senzore pokreta te poboljšali jasnoću boja pa je tako na primjer moguće podesiti udaljenost leća. Za osjećaj realnosti zadužena su dva OLED panela (za svako oko po jedan) kod kojih se ne javlja problem zamućenih pokreta kao što je to bio slučaj u ranijim fazama razvoja.

Oculus Rift početkom 2016. kreće u prodaju zajedno s 'Touch' kontrolerom

Mislilo se i na korisnike koji nose naočale koji će bez problema moći nositi one dioptrijske za vrijeme korištenja ovog gadgeta, a još jedna zanimljiva stvar je partnerstvo (Oculusa iliti Facebooka) s Microsoftom. Naime, uz konzolu je moguće kupiti i Xbox One kontroler, a kad smo već kod Microsofta vrijedi spomenuti i kompatibilnost OR naočala s Windowsima 10 zahvaljujući Direct X 12 sustavu. 

Najveću pažnju prilikom prezentacije definitivno je privukao Oculus Touch. Radi se o kontroleru koji nažalost neće biti dostupan do lansiranja samog Rifta na tržište, no zato je tu Xbox One kontroler koji bi trebao poslužiti kao kratkotrajna alternativa. Radi se o kontroleru, odnosno kontrolerima od kojih je svaki namijenjen za jednu ruku, a koji kombinira tradicionalne tipke koje možemo sresti na uobičajenim konzolama te različite senzore koji mogu detektirati geste.

Oculus Rift početkom 2016. kreće u prodaju zajedno s 'Touch' kontrolerom

Iz Oculusa kažu kako će sve najavljeno biti moguće isprobati tijekom ovogodišnje E3 konferencije koja počinje 16. lipnja i traje puna dva dana.

Izvor/foto: TheNextWeb
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti