Osjetilo mirisa je jedan od najvažnijih čovjekovih receptora koji nam osigurava potpunu percepciju svijeta oko sebe, uključujući, zahvaljujući ovom japanskom proizvodu i percepciju – pametnih telefona.

Mirisi nas često podsjećaju i asociraju na sretne ili tužne trenutke, daju nam osjećaj ugode ili nam sugeriraju da se maknemo iz smrdljivog okruženja... Do sada, nitko nije na pravi način integrirao njuh u svijet smartphonea, ali domišljati Japanci donose svijetu i tu mogućnost kroz – Scentee.

Radi se o malenom uređaju koji se priključuje u utor za slušalice vašeg pametnog telefona, zajedno sa spremnikom odabranih mirisa i svaki puta kada primite novu obavijest iz određene aplikacije otpušta odgovarajući miris. Tako će vam novi „lajk“ na Facebooku, recimo, mirisati po jutarnjoj kavi, Twitter po jagodi, a mail s poslovnog računa, recimo, po pečenoj slanini...

Uređaj je, zajedno s aplikacijom kojom konfigurirate određeni miris za točno specifičnu aplikaciju, dostupan na Amazonu, ali samo i isključivo za japansko tržište. Za sada nema informacija kada će zainteresirani moći kupiti Scentee i u ostalim dijelovima svijeta, ali Los Angeles Times špekulira kako će samo spremnik s određenim mirisom, kapaciteta 100 otpuštanja, koštati pet američkih dolara.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju