Od sada i na Facebooku: Najpopularnija društvena mreža omogućila prikazivanje GIF-ova

Posebnost 'animiranih sličica', odnosno GIF-ova, kojima se milijuni diljem svijeta izražavaju na jedinstveni i kreativan način, sve do sada je na Facebooku bila 'sanak pusti'...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 31.05.2015. / 11:01

Od sada i na Facebooku: Najpopularnija društvena mreža omogućila prikazivanje GIF-ova

Posebnost "animiranih sličica", odnosno GIF-ova, kojima se milijuni diljem svijeta izražavaju na jedinstveni i kreativan način, sve do sada je na Facebooku bila "sanak pusti"...

Objašnjenje koje su na upite brojnih korisnika koje je zanimalo zašto se ne može objaviti GIF na Facebooku, glasilo je otprilike "ako to dopustimo, News Feed će se pretvoriti u nepregledno mjesto općeg kaosa". Izlgeda da su u međuvremenu malo redefinirali pojam kaosa u najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, pa će se tako od sada na News Feedu ipak moći postavljati GIF-ovi, koji će se pokretati automatski, pa ako ćemo pričati o kaosu, onda je ovu opciju, recimo, po "defaultu" trebalo isključiti. 

Naravno, ako koristite Facebook i volite GIF animacije, baš kao i video, a ne želite da se one automatski pokreću kada ih objavite, morati ćete sami podesiti opcije i isključiti automatsku reprodukciju. Na Facebook ćete moći postavljati samo GIF-ove putem linkova s drugih servisa ili web stranica, jer u "Fejsu" su procijenili da postavljanje takvih datoteka izravno na njihove servere nije nešto što će ponuditi svojim korisnicima. Većina onih koji koriste Facebook s veseljem su dočekali ovaj novitet.

Ako vam kojim slučajem mogućnost postavljanja GIF-ova još uvijek ne radi, ne brinite, nije problem u vašem profilu ili postavkama, nego jednostavno u činjenici da usluga ili bolje rečeno opcija nije odmah u startu dostupna na svim meridijanima i paralelama... Neki su korisnici također prijavili kako postavljanje GIF-ova radi na mobilnoj verziji, ali ne i na računalima, iz Facebooka su priznali kako je u ovoj fazi "moguće očekivati određene poteškoće", uz najavu kako će "uskoro sve biti kako treba". 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti