Od sada na Facebooku možete blokirati i Marka Zuckerberga

Društvena mreža Facebook popravila je bug koji je onemogućavao blokiranje osnivača Marka Zuckerberga.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.12.2017. / 16:04

Foto: ZIMO

Blokirati glavno lice Facebooka, Marka Zuckerberga, bilo je nemoguće i to je bila jedna od zanimljivijih činjenica o ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži. Izgleda da je tome sada ipak došao kraj jer ga sada može blokirati svatko, baš kao i njegovu suprugu Priscillu Chan, koja je također neko vrijeme bila imuna na tu opciju.

Korisnici Facebooka neko su vrijeme imali mogućnost blokirati bilo koji račun, ali u rujnu ove godine ispostavilo se da je račun osnivača Facebooka bio imun na blokiranje. Svi oni koji su ga htjeli blokirati i kojima su smetale njegove objave i live videozapisi, obično bi se u pokušaju blokiranja njegova profila susreli s porukom: Ovaj se profil trenutno ne može blokirati.

Kompanija Facebook odlučila je ukinuti tretman najviše rangiranih osoba u hijerarhiji kompanije i dopustiti svim korisnicima diljem svijeta da ih, ako to žele iz bilo kojih razloga, blokiraju.

Facebook je tvrdio kako nije riječ o namjeri, već je problem ležao u bugu koji je nastao zbog prevelikog broja blokada pojedinih korisnika. Kada jedan profil blokira prevelik broj ljudi, onda blokada prestaje funkcionirati, navode iz Facebooka.

Prije nekoliko dana čelnik kompanije The Next Web, Matt Navarra, objavio je na Twitteru kako je uspješno blokirao tvorca Facebooka, a to smo uspjeli i mi. Ako Zuckerberga odlučite blokirati, očekujte poruku sadržaja "Blokirali ste Mark Zuckerberga. Žao nam je što ste imali ovo iskustvo", a s obzirom na razna negodovanja zbog cenzuriranja i politiziranja Facebooka u Hrvatskoj, vjerujemo da će ova vijest posebno razveseliti određene skupine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti