Odlazak još jednog velikana: I Playboy je obrisao svoj profil na Facebooku

Nisu zaboravili ni pecnuti Facebook koji ih je godinama blokirao i cenzurirao zbog objavljivanja fotografija nagih žena i muškaraca.

Martina Čizmić | 28.03.2018. / 17:21

Playboy (Foto: Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) (Foto: Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Nakon što su brojni korisnici odlučili zauvijek napustiti tu društvenu mrežu, na brisanje svog profila na Facebooku odlučio se i Playboy.

Kako su pojasnili iz samog Playboya, na brisanje profila koji je pratilo oko 25 milijuna obožavatelja odlučila je vijest o "Facebookovu navodnom lošem upravljanju korisničkim podacima koja je učvrstila njihovu odluku da prekinu sa svim aktivnostima na toj platformi".

Više od 25 milijuna obožavatelja kontaktira s Playboyem preko naše stranice na Facebooku i ne želimo biti sudionici u izlaganju njihovih podataka, stoji u službenom priopćenju iz Playboya.

Nisu zaboravili ni pecnuti Facebook koji ih je godinama blokirao i cenzurirao zbog objavljivanja fotografija nagih žena i muškaraca.

Godinama je Playboy imao problema u izražavanju svojih vrijednosti na Facebooku zbog njihovih strogih pravila. Zbog toga smo morali promijeniti način na koji komuniciramo s našim obožavateljima, ne bismo li se prilagodili Facebookovim stavovima o tome što nije prikladno na njihovoj platformi. Playboy se uvijek zalagao za osobne slobode i slavljenje seksa. Danas smo napravili još jedan korak u toj borbi, stoji na kraju objave iz Playboya.

Zanimljivo je kako je, baš kao i Tesla i SpaceX, Playboy također zadržao svoj profil na Instagramu iako je ta društvena mreža također u Facebookovu vlasništvu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti