Odličan hardver i još veći ekrani: Nove glasine o Galaxyju S8

Već u ožujku ili travnju sljedeće godine Samsung bi trebao predstaviti novu generaciju Galaxy S serije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2016. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Već se dugo vremena govori o tome kako Apple za sljedeću godinu priprema nešto posebno jer se 2017. navršava deset godina od kada je Steve Jobs predstavio prvi model iPhonea, no velike stvari za sljedeću godinu priprema i Samsung koji bi već za četiri mjeseca mogao predstaviti novi model iz Galaxy S serije. Prema brojnim glasinama koje kruže mrežom, Samsungova 'osmica' bit će mobilna zvijer sa snažnim procesorom (novim modelima Snapdragona i Exynoxa), odličnom grafikom i kamerom, a najveća poboljšanja i inovacije očekuju se na ekranu.

Naime, osim što bi Galaxy S8 trebao imati zakrivljen ekran s bočnih strana kao i na Edge modelima (navodno će oba modela nove generacije Galaxy S smartphonea imati zakriljene ekrane), ekran bi se trebao protezati skroz do gornjeg i donjeg ruba te bi Home tipka trebala biti integrirana u ekran – zanimljivo, glasine kažu kako će i nova generacija iPhonea imati Home tipku integriranu u ekran. Zahvaljujući takvom 'produženom' ekranu Samsung će moći predstaviti telefon koji će imati istu dijagonalu ekrana, ali će biti manji u odnosu na aktualne modele ili će zadržati trenutne dimenzije kao S7 i S7 Edge, a sam ekran bit će veći. Prema informacijama koje su prenijeli na GSM Areni, postoji mogućnost kako će novi modeli imati ekrane dijagonale 5,7 i 6,2 inča, uz slične dimenzije kao i telefoni predstavljeni ove godine.

Nije poznato hoće li i senzor za otiske prstiju biti integriran u takvu Home tipku ili bi ga Samsung mogao premjestiti na stražnju stranu telefona. Još jedna novost u odnosu na dosadašnje modele ove kompanije, a koju je Apple već predstavio jest i navodno izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice koje bi trebao zamijeniti USB-C utor.

Predstavljanje i početak prodaje nove generacije Samsungovih najpopularnijih pametnih telefona očekujemo tijekom ožujka ili u travnju sljedeće godine.

Izvor: Ars Tehnica
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti