Odlične vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini Appleova sata

Glasine kruže već neko vrijeme, a što konkretno u Appleu planiraju, trebali bismo saznati prilikom predstavljanja sljedeće generacije ovih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2024. / 09:20

Apple Watch Ultra 2 (Foto: Apple)

Pored klasičnih modela te najjačih i najskupljih modela Ultra, Apple u svojoj ponudi ima i jeftinije modele pametnih satova - Apple Watch SE. Slično kao i s iPhoneovim modelom SE, ti modeli nemaju sve funkcionalnosti jačih modela, no za većinu korisnika, pogotovo onih koji su oprezni s troškovima i imaju ograničen budžet, to je sve što im treba.

Apple iPhone 16 Pro i Pro Max Apple predstavio svoj najveći i najsnažniji iPhone, s umjetnom inteligencijom u prvom planu

Uoči prošlotjednog predstavljanja Appleovih noviteta, koja su uključivala novi model 10 i nadograđeni Ultra 2, spominjalo se kako u kompaniji testiraju i novi model Apple Watcha SE. Prema tim glasinama, taj bi sat trebao imati plastično kućište, što znači da bi mogao biti još jeftiniji u odnosu na aktualni model sata SE, a treba naglasiti kako bi taj uređaj trebao biti napravljen od krute, odnosno izdržljivije plastike. Kao što je očito, taj model sata nije predstavljen, no to ne znači da je kompanija od njega odustala, već samo da je - odgođen. Službeno nema informacija o samom uređaju, no analitičari vjeruju kako bi ga Apple mogao predstaviti sljedeće jeseni.

Apple je prvi model sata SE predstavio 2020., zajedno s modelom Watch Series 6. Taj je uređaj imao isti ekran i kućište kao i skuplji model, ali ga je pokretao stariji procesor, nije imao always-on ekran ni EKG. No zato je njegova cijena iznosila 279 dolara. Dvije godine poslije Apple je predstavio novi model iz serije SE, koji je nadogradio s istim čipom kao i model Watch Series 8, ali i dalje nije imao spomenute opcije, no zato je bio još jeftiniji - stajao je 249 dolara.

Novi model trebao bi, dakle, biti napravljen od krute plastike, a još jedan novitet jest i veći izbor boja u kojima će biti dostupan, prema jednom od najmjerodavnijih analitičara kada su u pitanju Apple i proizvodi te tvrtke Marku Gurmanu. Zanimljivo, on kaže kako bi uvođenje novih boja moglo značiti da bi taj sat mogao biti zanimljiv i djeci, čime bi kompanija mogla proširiti bazu svojih korisnika.

Apple, ilustracija Apple pokreće novi trend na tržištu: Sve se čini super, osim - cijene

Plastični sat je, prema Gurmanu, i dalje u razvoju - Appleovi inženjeri navodno imaju problema u proizvodnji i prelasku na plastiku, no može se očekivati da bi se to do sljedećeg rujna i predstavljanja nove generacije gadgeta te tvrtke trebalo riješiti. Pored toga, gotovo je sigurno da će novi SE imati i bolji procesor, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i jeftiniji model napokon dobiti opcije poput EKG-a ili će takve opcije ipak biti rezervirane za skuplje satove.

S obzirom na to da do njegova predstavljanja ima još godina dana, do tada će se na mreži sigurno pojaviti brojne glasine, a potencijalnim kupcima najvažnija će biti samo jedna informacija - koliko će Apple Watch SE 3 stajati, odnosno hoće li biti jeftiniji u odnosu na sadašnju verziju.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti