OmoLab osigurao investiciju vrijednu 250 tisuća eura za daljnji razvoj inovativnih asistivnih rješenja

OmoLab je pokrenut početkom 2019. godine, a njihovi proizvodi poput OmoType font sustava, Omoguru mobilne aplikacije i Omoguru Widget imaju preko 20.000 što individualnih što institucionalnih korisnika.

Martina Čizmić | 09.06.2021. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa iz tvrtke za razvoj inovativnih asistivnih rješenja, OmoLab, uspješno prikuplja sredstva kojima će moći dalje razvijati svoje proizvode. Tako su osigurali seed investiciju vrijednu 250.000 eura od Fil Rouge Capital fonda. Sredstva će se, kako ističu, utrošiti u daljnji razvoj alata, ali i za optimizaciju postojećih i snažniji razvoj novih Omoguru alata i širenje na tržišta engleskog, francuskog i španjolskog govornog područja.

Ova investicija značajan je vjetar u leđa. Podrška ekipe iz Fil Rougea bitno će nam olakšati razvoj i širenje na druga tržišta, kaže Petar Reić, osnivač i CEO OmoLaba.

Podsjetimo, OmoLab je pokrenut početkom 2019. godine, a njihovi proizvodi poput OmoType font sustava, Omoguru mobilne aplikacije i Omoguru Widget imaju preko 20.000 što individualnih što institucionalnih korisnika.

Omoguru alati bazirani su na istraživanjima i testiranjima te razvijani usko surađujući s fakultetima i stručnjacima različitih profila kako bi kreirali što ugodnije okruženje za čitanje i učenje te pristup digitalnim sadržajima općenito.
Omoguru aplikacija ima 16.000 korisnika iz cijelog svijeta koji su pročitali više od 350.000 stranica različitog sadržaja. OmoType font sustav koriste desetci škola i drugih učilišta uključujući i nedavno redizajnirani sustav e-Građani, a Omoguru Widget olakšava pristup sadržaju na više od 100 web stranica.

Dugoročna vizija OmoLaba je da bude prvi izbor za rješenja iz domene digitalne pristupačnosti na području Europske Unije, pa i šire. Vjerujemo da je Fil Rouge Capital partner koji nam može pomoći da to ostvarimo, navodi Reić.

Vizija pomoći učenicima i studentima s disleksijom, poteškoćama u pažnji i ostalim problemima s čitanjem privukla nas je u OmoLabov tim. Pokazali su zrelost i snagu potrebnu u svijetu pokretanja i širenja, što je potvrdilo da su naša rana razmišljanja o ulaganju bila ispravna. Jako smo sretni što smo ulagači u OmoLab, ovaj tim ima snage promijeniti svijet!, dodao je na kraju Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital Principal.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti