Oppo tehnologija punjenja napunit će vaš smartphone za 10-tak minuta!

Velika većina pametnih telefona "muku muči" s trajanjem baterije, ovo bi moglo biti ultimativno rješenje za sve

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 28.02.2016. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski pametni telefoni odavno nisu novost, dapače, sve je više modela koji osvajaju tržište solidnim performansama i prihvatljivom cijenom, s tim da je ovaj drugi "parametar" vrlo često presudan. Jedan od kineskih proizvođača koji se još uvijek nastoji pozicionirati na globalnom tržištu je i Oppo, do sada nije uspio u svojem tržišnom cilju, što ne znači da mu to neće uspjeti u vrlo kratkom roku. Jer, iz kompanije su predstavili nešto što gotovo svi koji imamo pametne telefone čekamo - tehnologiju super brzog punjenja potpuno ispražnjene baterije. 

Ne, Oppo sigurno nije prvi, a vjerojatno ni posljednji koji je svoj fokus prebacio upravo na probleme (pre)kratkog trajanja baterije, ali njihovo je rješenje oduševilo sve na nedavnom MWC u Barceloni. Koncept je nazvan SuperVOOC  i demonstriran je upravo u Barceloni, gdje se potpuno prazna baterija napunila do maksimuma za samo 10 minuta! Deklarirano vrijeme punjenja, poručuju iz kompanije Oppo, za bateriju 2500 mAh kapaciteta je između 10 i 15 minuta. Dobra je vijest što je SuperVOOC Oppo primijeniti i na druge modele, preko microUSB ili USB-C punjača (kabela), što će mnogi dočekati s oduševljenjem. 

Oppo je dodatno pojasnio kako je njihova tehnologija apsolutno sigurna i ne može oštetiti ili uništiti bateriju smartphonea, a kada će se pojaviti u produkciji za sada nije poznato, makar se špekulira da bi se to moglo dogoditi iduće godine. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti