Oprez: Microsoft vam nikad ne bi slao nadogradnje na ovaj način

Windows 10 glavna je tema ovih dana o kojoj se priča na globalnim tech blogovima i portalima, a vjerojatno će to i biti narednih mjeseci kako budu...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 03.08.2015. / 20:07

Oprez: Microsoft vam nikad ne bi slao nadogradnje na ovaj način

Windows 10 glavna je tema ovih dana o kojoj se priča na globalnim tech blogovima i portalima, a vjerojatno će to i biti narednih mjeseci kako budu pristizale prve konkretne nadogradnje.

Kako god, iz Microsofta su odlučili biti pažljivi pa tako samu distribuciju nadogradnje na nove Windowse 10 šalju u "valovima" kako ne bi došlo do preopterećenja servera i napada zgroženih korisnika zbog neprofesionalnosti i loše organizacije.

Upravo je to razlog tomu što neki od korisnika još nisu dobili svoju priliku za besplatnu nadogradnju, a ovu situaciju su odlučili iskoristiti i prevaranti koji šalju e-mail poruke s poveznicom koja nudi besplatnu instalacijsku datoteku za nove Windowse. Klikanje na poveznicu se nikako ne preporučuje, s obzirom na to da ona sadržava CTB Locker kod koji će onemoguiti koritenje računala. Prevaranti su si dali malo kreativnosti pa tako u podnožju poruke stoji i tekst kako je ista skenirana antivirusnim programom tako da vas još dublje uvjere u autentičnost dojave.

Dakle, emailove i slične obavijesti ili linkove ovakvog tipa vrijedi obrisati i označiti kao neželjenu poštu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti