Oprez! Prevaranti koriste Netflix kako bi vas opljačkali

Poruka na prvi pogled izgleda legitimno, no kad se krene detaljno čitati, očito je da se radi o prijevari.

Martina Čizmić | 17.12.2018. / 18:22

Netflix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Popularni američki servis za gledanje serija i filmova Netflix upozorio je da su se pojavili lažni e-mailovi koji ciljaju njihove korisnike.

U lažnoj poruci, koja na prvi pogled izgleda kao da ju je poslao Netflix, navodi se kako imaju problem s podacima za naplatu usluge te od primatelja traže da kliknu na poveznicu i potvrde svoje podatke.

Iz Netflixa stoga upozoravaju svoje korisnike da budu oprezni prilikom otvaranja takvih poruka te da nikad ne klikaju na sumnjive linkove.

Nikad nemojte upisivati svoje korisničke ili financijske podatke u obrazac s linka. Radije posjetite Netflix direktno, upozoravaju iz Netflixa te mole da sve sumnjive e-mailove korisnici proslijede njima (phishing@netflix.com).

Stručnjaci za sigurnost upozoravaju i kako bi sve takve e-mailove koji, na prvi pogled, dolaze od legitimnih izvora trebalo otvarati s oprezom.

Provjerite e-adresu s koje dolazi poruka (naješće se već tu vidi da se radi o lažnoj poruci), obratite pozornost na jezik koji se koristi u poruci (gramatičke pogreške, korištenje pogrešnog imena ili neobično tituliranje) i nemojte otvarati nikakve poveznice ili privitke koji se nalaze u sumnjivim porukama.

Otvaranje poveznice koja se nalazi u takvim prevarantskim porukama, u najmanju ruku vodi na prevarantsku internetsku stranicu, a može i pokrenuti instalaciju malwarea i virusa koji mogu nanijeti ozbiljnu štetu primatelju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti