Osječka Orqa preuzela švicarski ImmersionRC: Stvorena je najmoćnija tvrtka FPV industrije sa sjedištem u EU

Potpisivanje ugovora između kompanija prirodni je nastavak dosadašnje uspješne suradnje i jedna od najvažnijih poslovnih akvizicija u ovoj industriji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.04.2022. / 11:01

Orqine FPV naočale (Foto: Orqa)

Iako dolaze iz, za globalnu tehnološku industriju, malog Osijeka, Orqa je u samo nekoliko godina postala jedna od iznimno značajnih tvrtki u industriji bespilotnih letjelica. To se pogotovo odnosi na dizajn i proizvodnju video-naočala za pilote dronova te okosnicu njena poslovanje čini razvoj i prototipiranje uređaja iz područja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa video signala i radiokomunikacije te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja.

Slika nije dostupna Orqa predstavlja europske inovacije kao dio poslovnog izaslanstva u SAD-u

Osječka kompanija sada je napravila još jedan veliki korak prema dominaciji na tržištu FPV tehnologije za dronove stjecanjem stopostotnog udjela u švicarskoj kompaniji ImmersionRC. Riječ je o tvrtki koja se sa svojim desetogodišnjim iskustvom smatra začetnikom tehnologije pogleda iz prvog lica koja je specijalizirana za napredna rješenja za dronove.

Iz Orqe kažu kako je potpisivanje ugovora između kompanija prirodni nastavak dosadašnje uspješne suradnje i jedna od najvažnijih poslovnih akvizicija u ovoj industriji. Prema uvjetima ugovora, Orqa preuzima 100% IRC-a, dok se njegov izvršni direktor Anthony Cake pridružuje Orqinom timu na poziciji glavnog direktora za tehnološke inovacije.

Također, najavili su da od njih i dalje možemo očekivati značajne inovacije korištenjem najnaprednijih tehnologija te će nastaviti s razvojem postojećih IRC proizvoda koji će se i u budućnosti prodavati.

Slika nije dostupna Osječka tvrtka i dva fakulteta dogovorili suradnju na razvoju ekosustava čip dizajna u Hrvatskoj

Nakon potpisivanja ugovora izvršni direktor Orqe Srđan Kovačević izrazio je zadovoljstvo s akvizicijom i naglasio: Spremni smo za buduće zajedničke inovativne uspjehe koji su zajamčeni spajanjem i akvizicijom IRC portfelja, čime će Orqa na globalnom tržištu moći ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti