Osnove programiranja nadohvat ruke u svega nekoliko sati učenja, i to potpuno besplatno

Uz radionice za klince, dio programa bit će posvećen odraslima, i to u radionici o osnovama programiranja koju će predvoditi Mariza Maini, uspješna programerka.

Martina Čizmić | 11.10.2019. / 08:21

Albert Gajšak (Foto: Hub385)

Code Week i ove godine pruža priliku svima zainteresiranima da u nekoliko dana, na besplatnim radionicama, nauče osnove kodiranja i programiranja.

Tako i zagrebački HUB385 u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom SAP-om od 12. do 18. listopada organizira niz besplatnih radionica o osnovama programiranja i kodiranja.

Obilježavanje ovog, nazovimo ga tehnološki orijentiranog tjedna, traje već 4 godine, a HUB385 dio je ove priče već treću godinu.

U sklopu ovogodišnjeg Code Weeka imamo radionice za klince tijekom kojih će najmlađi imati priliku napraviti svoje prve korake u elektroniku koristeći pristup Arduino. Radionice će držati Albert Gajšak, poznati kreator MAKERbuina, koji je na Kickstarter kampanji nadmašio sva očekivanja. Nakon elektronike imamo i radionice s micro:bitom, sitnim elementom koji je pokorio svijet svojom jednostavnošću. Predavači će biti iz IRIM-a Croatian Makers, koji su do sada samo po Hrvatskoj educirali više od 150.000 djece, istaknula je Diana Mudrinić iz HUB385-a.

Uz radionice za klince, dio programa bit će posvećen odraslima, i to u radionici o osnovama programiranja koju će predvoditi Mariza Maini, uspješna programerka koja je svoj put započela u turizmu, a onda shvatila da je njezina prava ljubav informatika i programiranje.

Sve radionice u potpunosti su besplatne, potrebno se samo prijaviti preko službene stranice https://hub385.com/code-week.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti