Otkrivena "misteriozna kompanija" koja je htjela kupiti Fitbit

Google je nedavno preuzeo Fitbit za više od 2 milijarde dolara, a nove informacije otkrile su kako je još jedan tehnološki gigant bio zainteresiran za tu kompaniju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.11.2019. / 07:12

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)

Tržištem nosivih uređaja dominira Apple sa svojim pametnim satom, kojem su najveća konkurencija kompanije poput Samsunga, Fitbita (tj. sada Googlea), Huaweija i drugih. Riječ je o tržištu na kojem leži veliki potencijal, odnosno velika mogućnost rasta jer se očekuje da će sve više ljudi u budućnosti kupovati pametne satove i narukvice za fitness.

Fitbit Versa Lite Najava smartwatcha Pixel? Google posegnuo duboko u džep i kupio kompaniju s kojom kreće u utrku s Appleom

Upravo taj veliki potencijal na tržištu razlog je zašto je nedavno Google odlučio platiti više od 2 milijarde dolara za preuzimanje Fitbita, jednog od pionira na tržištu nosivih uređaja. Američka kompanija, čiji su proizvodi popularni i u Hrvatskoj, poznata je po odličnom hardveru, ali i softveru s kojima prati i analizira aktivnosti korisnika te bi njihovi inženjeri trebali pomoći Googleu koji ima velike ambicije kada su u pitanju pametni satovi.

Kada se ranije govorilo o akviziciji Fitbita, spominjala se i druga, "misteriozna kompanija" koja je također bila zainteresirana za kupovinu, a ovaj tjedan napokon smo saznali o kome je bila riječ. Naime, Fitbit je htio kupiti i – Facebook te se Zuckerberg u čak tri navrata sastao s predstavnicima kompanije s kojima je razgovarao o preuzimanju. Prvi razgovori počeli su još u lipnju te je osnivač i izvršni direktor Fejsa dao je nekoliko ponuda za akviziciju Fitbita.

Posljednja ponuda iznosila je 7,30 dolara po dionici, no Google je ipak bio malo jači te je ponudio 7,35 dolara. Nakon toga Facebook se povukao iz igre jer je 7,30 bila njihova posljednja ponuda, a Fitbit je razgovore nastavio s Googleom.

Fitbit Versa 2 Može li Fitbitov novi pametni sat ugroziti dominaciju Applea?

Bit će zanimljivo pratiti tržište nosivih uređaja tijekom sljedeće godine te se analitičari pitaju kako će Google integrirati Fitbit i što možemo očekivati od njih kada su u pitanju i hardver i softver. Jedna od mogućnosti je da Google napokon predstavi svoj pametni sat Pixel Watch, a gotovo je sigurno da će poboljšati svoju platformu za nosive uređaje Wear OS koja se dosad nije pokazala pretjerano uspješnom.

Također, nove informacije otkrile su nam da i Facebook ima velike planove kada su u pitanju nosivi uređaji te se možemo pitati razmišljali i Zuckerberg o Facebook Watchu.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti