Otkriveni planovi: Ovo je Samsungovo 'oružje' u borbi protiv Applea

Tržišni analitičari vjeruju kako bi ovakvi novi Samsungovi telefoni mogli 'u potpunosti promijeniti tržište'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2016. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su iz kvartala bilježili smanjenje prihoda i prodaje telefona, čini se kako u Samsungu mogu biti iznimno zadovoljni s ovogodišnjim modelima Galaxy S7 i S7 Edge koji su oduševili tehnološke novinare i korisnike. Za sljedeću godinu ova kompanija priprema nove inovacije s kojim žele osvojiti još veći dio tržišta i napasti Apple kojemu, usprkos padu prodaje iPhonea i prihoda, i dalje pripada najveći dio financijskog kolača na tržištu pametnih telefona. Prema neimenovanim izvorima upoznatim s planovima ove kompanije, oni već početkom sljedeće godine planiraju predstaviti dva pametna telefona sa savitljivim ekranima, od čega bi se jedan mogao 'preklapati kao kutija za kozmetiku' objavili su na Bloombergu.

Takav bi se mobilni uređaj mogao koristiti kao klasičan pametni telefon s ekranom dijagonale 5 inča, no on bi se mogao otklopiti i koristiti kao tablet s dijagonalom ekrana od 8 inča. O ovakvom hibridnom uređaju koji bi korisnicima donio mogućnosti telefona i tableta tako da ne moraju kupovati dva odvojena uređaja govori se već dugo vremena, a veliki broj ljudi našao je kompromis u phabletima koji imaju velike ekrane (iako ne velika kao tableti) i dovoljno su kompaktni da ih se može nositi u džepovima. Analitičar iz kompanije IBK Securities Lee Seung Woo smatra da bi ovakav proizvod mogao u potpunosti promijeniti tržište – naravno, ako Samsung uspije napravi atraktivan uređaj s korisničkim sučeljem prikladnim za korištenje sa savitljivim ekranima.

Predstavljanje ovih telefona možemo očekivati već početkom sljedeće godine (možda čak u veljači na Mobile World Congressu), a rano predstavljanje omogućilo bi im veliku prednost u odnosu na Apple koji će svoje modele za 2017. najvjerojatnije predstaviti tek u rujnu. Uređaji sa savitljivim ekranima vjerojatno neće biti dio Galaxy S serije, a zanimljivo je kako ova kompanija nadolazeći phablet iz Galaxy Note serije namjerava predstaviti kao Galaxy Note 7, a ne kao Note 6 kako bi imao isti broj kao i ovogodišnji Galaxy S modeli (Galaxy S7 i S7 Edge).  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti