Otvorene prijave za 7. generaciju Startup Factory: Najbolje startupove čeka ukupno 800 tisuća kuna

Program je kroz posljednjih šest godina uspješno prošlo 88 razvojnih timova, a 32 startupa su ostvarila bespovratna financijska sredstva (preseed no equity) u iznosu većem od 4,3 milijuna kuna.

Martina Čizmić | 19.07.2022. / 16:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otvorene su prijave za sedmu generaciju Startup Factoryja, startup akceleratora Zagrebačkog inovacijskog centra. Kako je istaknuto na predstavljanju programa, Grad Zagreb je za najbolje timove osigurao novčane nagrade u ukupnom iznosu od 800 tisuća kuna. 

Startup Factory, akceleracijski program koji smo pokrenuli prije sedam godina, daje rezultate. Tome svjedoče uspjesi 88 alumni timova koji ostvaruju svjetske uspjehe i izlaze na globalna tržišta. Ponosni smo na brojke koje potvrđuju vrijednost programa. Naime, 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Sve koji će biti izabrani u program očekuje intenzivan rad koji usmjeravaju vrhunski stručnjaci – naši mentori, predavači i ZICER-ov tim. Ove godine novčana sredstva za razvoj od ukupno 800.000 kuna bit će raspoređena na pet najboljih timova – dva puta po 250.000 kuna za drugu razvojnu fazu i tri puta po 100.000 kuna za prvu razvojnu fazu. Ovakvom dinamikom doprinosimo postizanju optimalnih rezultata po individualiziranom principu. Veselim se novoj generaciji startupova spremnih za izgradnju održivost svojih tehnoloških ideja, istaknuo je Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

Slika nije dostupna Zagreb Connect nagradio timove znanstvenika čija će rješenja promijeniti svijet

Program je kroz posljednjih šest godina uspješno prošlo 88 razvojnih timova, a 32 startupa su ostvarila bespovratna financijska sredstva (preseed no equity) u iznosu većem od 4,3 milijuna kuna.

Prijave za Startup Factory otvorene su i traju do 4. rujna 2022. u 23:59 sati putem web stranice zicer.hr

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Kako ističu iz Zicera, prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam, umjetna inteligencija i svemirskih tehnologija.

Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva te intervju s timom. U sedmu generaciju programa će biti odabrano 13 timova koji će dobiti sveobuhvatnu podršku, ali i intenzivan rad koji će rezultirati ubrzanim razvojem ideja i proizvoda.

Timovi koji uspješno prođu kroz Startup Factory svoje će ideje i proizvode predstaviti na startup konferenciji Zagreb Connect koja će se održati 17. studenog. Tada će najboljima biti dodijeljene novčane nagrade. 

Bite me bar tim (Foto: Bite me) Domaći startup razvio prirodnu sportsku prehranu i ponudio ju na zahtjevnom azijskom tržištu

Domaći tehnološki startupovi postižu globalne uspjehe. Naš zadatak i misija je stvoriti preduvjete kroz koje će inovativne ideje s potencijalom unapređenja života u bilo kojem pogledu dobiti čvrst temelj i odskočnu dasku za rješavanje tržišnih izazova. Kroz ZICER to uspješno postižemo. Za uspjeh je potrebna ciljana i sveobuhvatna podrška. Kroz Startup Factory program ta podrška obuhvaća intenzivne edukacije i radionice kroz koje se uči od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka. Kroz ovaj je program već prošlo 88 timova. Oni otvoreno dijele iskustva o svojim pokušajima, pivotiranjima, učenju na greškama i putu kroz koji su došli do međunarodnih tržišta. Takva iskustva su neprocjenjiva i daju poticaj novim generacijama. Također, kroz program je timovima osigurana i ZICER-ova infrastrukturna podrška u vidu poticajnog prostora i vrhunskih laboratorija. Financijska podrška je presudna za razvoj startupa. Zato smo za podršku razvoju iz proračuna osigurali 800.000 kuna bespovratnih sredstava koji će biti dodijeljeni za pet najboljih Startup Factory finalista. Pozivam sve s dobrom tehnološkom idejom na prijavu u Startup Factory. Ovaj program daje relevantna znanja te otvara vrata uspjehu koji je iz našeg grada moguć, istaknuo je na otvaranju prijava Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti