Iz razloga što sam probao razne tablete, uvijek me zanima nešto novo, pa stoga volim isprobati i uređaje nižeg cjenovnog razreda. Moram priznati da se nisam baš oduševio izborom u posljednjih godinu dana, no stvari se mijenjaju na bolje.

Tableti su sve bolji, a cijene sve niže. Naravno, kao i sve, tako i tablet možete kupiti vrlo jeftino i vrlo skupo. Ovaj puta, naletio sam na Ployer MOMO7W, 7-inčni tablet koji na sebi nosi Windows operativni sustav. Prvo nakon što sam ugledao cijenu od 68 dolara mislio sam da se radi o prilično lošem uređaju, no onda sam vidio da uređaj zapravo košta 165 dolara, ali je spušten na 68 dolara.

Uglavnom, s obzirom da nemam pristup ovom tabletu, skoknuo sam na YouTube i pogledao recenziju uređaja. Mogu reći da sam ostao prilično iznenađen fluidnošću i brzini koju nudi MOMO7W. Uređaj koji ima 1GB RAM-a, 16GB interne memorije i četverojezgreni procesor s 1.3GHz radi zapravo prilično dobro, bolje nego od većine jeftinijih tableta koje sam imao prilike probati.

Naravno, svaka stvar ima svoju cijenu, pa tako MOMO7W nudi rezoluciju od svega 1024x600, i prednju kameru od samo 0.3MP. No s druge strane, ovo nije uređaj za videochat i ostale zahtjevnije stvari, ovo je uređaj za surfanje, pisanje i uređivanje dokumenta, rad s mailovima, eventualno gledanje filma ili klincima za crtiće.

Baterija od 2500mAh trebala bi biti sasvim dovoljna s obzirom da ekran i nije neki potrošač. Odlična stvar je što ovaj tablet ima podršku za HDMI pa tako možete Playoera spojiti na vaš TV i gledati filmove u FullHD rezoluciji.

Ako vam ne treba neki ozbiljnijih tablet uređaj, ovo je stvarno odabir, jer čisto sumnjam da ćete za 500kn naći nešto bolje.