Ovaj osmogodišnjak već zarađuje više od milijun dolara na YouTubeu!

Osmogodišnjak iza sebe ima prodajni tim koji pregovara s velikim kompanijama i brandovima oko prodaje oglasnog prostora i igračaka koje recenzira

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.09.2014. / 08:24

Ovaj osmogodišnjak već zarađuje više od milijun dolara na YouTubeu!

Neke najveće zvijezde s YouTubea godišnje zarađuju nekoliko milijuna dolara – najviše je riječ o gamerima koji objavljuju snimke kako igraju i komentiraju video igre, komičarima koji imaju vlastite i iznimno gledane emisije i slično. Zahvaljujući uspjehu kojeg su postigli na YouTubeu (njihove videozapise pregledavaju milijuni ljudi diljem svijeta), neki su čak napustili fakultete i odlučili se posvetiti karijeri 'profesionalaca' na YouTubeu koja im donosi veliku zaradu.

Jedan od tih milijunaša s YouTubea jest i osmogodišnji Evan koji je na ovom servisu pokrenuo tri kanala, od kojih je najpopularniji EvanTubeHD na kojem recenzira video igre i igračke (u čemu mu ponekad pomažu sestra i mama) – njegove kanale prati više od milijun korisnika koji su njegove videozapise pregledali stotinama milijuna puta.

S obzirom na veliki broj pregleda videozapisa i veliku popularnost njegovih kanala, Evan od reklama zarađuje čak 1,3 milijuna dolara godišnje, objavili su na Business Insideru. Ovaj milijunski biznis počeo je kao zabava Evana i njegovog oca koji su na početku snimali videozapise s Angry Birdsima, a danas iza Evana stoji prodajni tim koji pregovara s velikim kompanijama i brandovima oko prodaje oglasnog prostora koji se pojavljuju unutar i pored svakog objavljenog videa, kao i oko proizvoda koje ovaj dječak recenzira.

Sva zarada koju ostvare na ovaj način, rekao je u intervjuu njegov otac Jared, ide u daljnje investiranje i štednju za djecu, a ako Evan nastavi ovakvim tempom, dok postane punoljetan već će imati desetke milijuna dolara na računu. 

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti