Ovaj pametni telefon možete oprati sapunom i vodom

Vodootporni uređaji već odavno nisu novost, ali ono što je pripremila japanska Kyocera svakako jest.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.12.2015. / 11:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Gdje je kraj razvoju tehnologije vjerojatno ne zna nitko, jer živimo u vremenima kada iz dana u dan svjedočimo novim tehnološkim "igračkama" i inovacijama. Već neko vrijeme su na tržištu prisutni deklarirano vodootporni pametni telefoni, iako je i oko toga bilo prijepora, ali u pravilu takvi uređaji više ne spadaju u kategoriju ekstremnih iznenađenja. Materijali od kojih se rade kućišta i zasloni su sve bolji, kvalitetniji, otporniji na udarce, prašinu, ogrebotine... Ipak, japanska Kyocera je predstavila smartphone nazvan Digno Rafre, koji se razlikuje od svih dosadašnjih uređaja koji su, između ostaloga, otporni na vodu. Jer, Digno Rafre je otporan i na - sapun! Dapače, poželjno je ga koristite sapun kod pranja ovog inovativnog pametnog telefona... 

Kyocera kaže kako je uređaj "idealan za korištenje u kuhinji, kupaonici, vani", jer ako se isprlja "nema nikakvih problema, jednostavno ga dobro istrljajte sapunom i isperite čistom vodom". Ono što je posebno zanimljivo kod ovog smartphonea je činjenica da mu je zaslon i sve funkcije apsolutno funkcionalan čak i u slučajevima kada je sasvim mokar. Za one koji imaju problema s konstantnim prljanjem svojih pametnih telefona, ovo bi moglo biti ultimativno rješenje, jer ne morate kupovati posebna sredstva za čišćenje ili zaštitu, jednostavno ga isperete kao što to, primjerice, radite s tanjurom nakon jela. Ne treba sumnjati da će ovaj uređaj sasvim sigurno naći svoj put prema tržištu, jer ipak nudi nešto sasvim novo, a to u pravilu barem za početak znači da je zanimljiv i potencijalno željen. 

Što se tiče performansi, radi se o uređaju zaslona dijagonale pet inča (720p), a Android 5.1 operativnim sustavom, 13 megapikselnom kamerom, baterijom kapaciteta 3000 mAh... U prodaji će se na japanskom tržištu naći sutra, u petak, a očekivana cijena je 465 američkih dolara. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti