Ovo bi mogao biti jedan od najboljih telefona godine: Evo kakvu zvijer priprema Xiaomi!

Mi Mix 3 trebao bi imati čak 10 GB memorije, podršku za 5G mreže te klizni mehanizam – ekran će se jednostavno povući prema dolje i "otkriti" dvije kamere za selfije skrivene ispod ekrana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.10.2018. / 11:11

Otvaranje Xiaomijeve trgovine u Beču (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

U proteklih nekoliko mjeseci mobilne kompanije predstavile su fantastične pametne telefone te će svi koji namjeravaju kupiti novi top-model pametnog telefona morati dobro razmisliti o uređaju koji će kupiti jer je izbor zaista jako velik.

Početkom kolovoza Samsung je predstavio Note9, Apple je u rujnu predstavio nove modele iPhonea, Google nam je prikazao novu generaciju Pixela, a ZIMO je prošlog tjedna prisustvovao predstavljanju nove serije Huaweijevih pametnih telefona Mate 20.

No to nije sve, do kraja godine očekuje nas i predstavljanje novog modela OnePlusa, kao i najjačeg Xiaomijeva pametnog telefona do sada. Mi Mix 3 novinari su već prozvali najambicioznijim uređajem te kompanije i jednim od najjačih na svijetu, a sve konkretne i službene informacije trebali bismo saznati tijekom predstavljanja sljedećeg tjedna. Dosad smo saznali da garantira kako će ovo biti odličan i snažan smartphone koji će se od većine konkurentskih telefona razlikovati po nekoliko karakteristika.

Prvo, razlikovat će se po količini memorije jer će Mi Mix 3 imati čak 10 GB memorije (iako je i Oppo najavio telefon s 10 GB RAM-a, njihov uređaj još nije u prodaji), a najavljena je i podrška za 5G mreže. Osim zbog memorije i 5G-a, Mi Mix 3 naročito će biti zanimljiv zbog kliznog mehanizma – ekran će se jednostavno povući prema dolje i "otkriti" dvije kamere za selfije skrivene u vrhu ispod ekrana. Rezolucija prednjih kamera trebala bi iznositi 24 MP, a napredne kamere možemo očekivati i sa stražnje strane uređaja te na internetu možemo pročitati da je Xiaomi posebnu pažnju posvetio snimanju kvalitetnih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Što se ostalih opcija tiče, trebala bi ga pokretati mobilna platforma Snapdragon 845, imat će veliki AMOLED ekran rezolucije 1080 x 2340 piksela uz omjer stranica 19,5:9.

Treba spomenuti i opciju prepoznavanja lica za otključavanje telefona (kako su kamere skrivene, nema tzv. notcha u vrhu ekrana), a trenutno nije poznato hoće li Mi Mix 3 imati senzor za otključavanje prstiju implementiran ispod ekrana.

Sve informacije saznat ćemo za tjedan dana, kada telefon bude predstavljen u Kini, a do kraja godine navodno bi se mogao pojaviti u prodaji i na drugim tržištima. Xiaomi Mi Mix 3 sigurno neće biti jeftin, no poznajući ovu kompaniju, možemo očekivati prihvatljivu cijenu za ovakav high end tip mobilnog uređaja.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti