'Ovo je najbolja stranica na svijetu': Evo kako se obična šala pretvorila u veliku zaradu!

Jedan je Australac iz šale pokrenuo stranicu preko koje osobama koje mrzite šalje šljokice u omotnici, a sada će na njoj zaraditi skoro pola milijuna kuna!

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.01.2015. / 11:39

'Ovo je najbolja stranica na svijetu': Evo kako se obična šala pretvorila u veliku zaradu!

Često kada saznamo za neke jednostavne proizvode i ideje na kojima su se ljudi obogatili pomislimo 'kako se ja toga nisam sjetio' ili se začudimo da se s tako jednostavnom idejom može okrenuti veliki novac. Isto se može reći i za 22-godišnjeg Mathewa Carpentera čija je novogodišnja odluka bila pokretanje većeg broja manjih projekata, a prvi takav projekt bio je pokretanje stranice shipyourenemiesglitter.com. Putem ove stranice on nudi uslugu 'slanja omotnica napunjenih šljokicama ljudima koje mrzite'. 'Jedno pismo, beskrajna frustracija i to samo za 9,99 dolara', opisao je svoju uslugu Carpenter koji je za news.com.au rekao kako je kao dijete mrzio šljokice koji je dobivao u omotnicama s rođendanskim i božićnim čestitkama jer bi se taj prah prosuo svuda po kući i nikako ga se nije mogao riješiti.

Svoju mržnju prema tome pretvorio je u posao i veliku zaradu – naravno, niti u najboljim snovima nije zamišljao da će njegova stranica postati hit te je priznao da ju je pokrenuo samo zbog šale. No, ljudima se njegova šala svidjela pa je dobio prvu narudžbu pa drugu i na kraju se broj narudžbi popeo na nevjerojatnih dvije tisuće, što mu je donijelo brzih 20 tisuća (australskih) dolara. Ovakva navala šokirala je i Carpentera koji kaže kako je od lansiranja stranice pod velikim stresom i više se ne može nositi s pritiskom i medijskom pažnjom te je svoju stranicu odlučio prodati. 'Jednostavno nemam vremena puniti tisuće omotnica sa šljokicama. Iskreno, ovo nije projekt za mene', dodao je Carpetner koji je za svoj projekt do sada dobio više od 300 ponuda, a najveća iznosi više od 70 tisuća dolara.

Ovo su nevjerojatne cifre za stranicu koja je pokrenuta prije manje od deset dana, ali o kojoj su se raspisali brojni svjetski mediji i koju je do sada posjetilo 2,5 milijuna ljudi, dok su mnogi korisnici društvenih mreža napisali kako je ovo 'najbolja stranica na svijetu'. Carpetner kaže kako profit po poslanoj omotnici iznosi između 5,99 do 7,99 dolara, no vjerojatno je i on svjestan da bi se ova euforija oko njegove stranice uskoro mogla smanjiti tako da je želi prodati sada dok je još popularna i dok donosi veliki novac. 

Foto: http://shipyourenemiesglitter.com

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti