Ovo je najmanji Androidov telefon koji ste ikada vidjeli

Oni koji vole aplikacije neka zaobiđu ovaj telefon jer ih on – nema!

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.11.2017. / 17:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U eri sumanutog povećanja dimenzija i cijena pametnih telefona izdvaja se novi model NichePhone-S istoimene kompanije koji je sušta suprotnost podivljalim trendovima. Telefon ima minijaturni ekran koji prikazuje vrlo jednostavno Android 4.2 sučelje, bateriju kapaciteta 550 mAh, koja se puni bežično, veliku i jasnu numeričku tipkovnicu, 3G, 4G i Bluetooth, ali i opciju slušanja glazbe te streaming.

NichePhone S kompaktni je telefon veličine kreditne kartice, s tipkama koje smo nekoć imali prilike vidjeti na starim telefonima. Težak je svega 88 grama i debeo samo 6,5 milimetara, što ga čini jednim od najmanjih pametnih telefona dosad. Proizvođač je u njega uspio smjestiti i MediaTek procesor pa čak i klasičan ulaz za punjač, ako kojim slučajem bežično punjenje nije dostupno.

Cijena ovog minijaturnog telefona koji svojim izgledom podsjeća na kalkulator iznosi 80 eura (600 kuna) i u prodaji će biti od 10. studenog, najprije na japanskom i azijskom tržištu. Kompanija vjeruje da je ovo idealan poslovni telefon jer sadrži sve poslovne odlike – sjajnu autonomiju baterije, veliki imenik, jak signal i opciju dijeljenja interneta za povezivanje računala ili tableta. Više od toga, kad je u pitanju posao, zaista nije ni potrebno.

Ako pitate nas, mi bismo se odmah prebacili na ovo miničudo, iako nismo optimistični u vezi s vremenom izlaska na europsko tržište.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti