Ovo je punjač koji bateriju smartphonea napuni za samo nekoliko sekundi!

Kompanija StoreDot predstavila je punjač koji bateriju smartphonea može napuniti za samo nekoliko sekundi! Ovaj je punjač predstavljen na Međunarodnom sajmnu potrošačke elektonike u Las Vegasu (CES 2015), bateriju mobitela napuni za manje od 30 sekundi.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.01.2015. / 11:52

Ovo je punjač koji bateriju smartphonea napuni za samo nekoliko sekundi!

Kompanija StoreDot predstavila je punjač koji bateriju smartphonea može napuniti za samo nekoliko sekundi! Ovaj je punjač predstavljen na međunarodnom sajmu potrošačke elektonike u Las Vegasu (CES 2015), a bateriju mobitela napuni za manje od 30 sekundi.

Izvršni direktor kompanije, Doron Myersdorf, izjavio je da ova baterija koristi novu tehnologiju i materijale koje omogućuju brzo punjenje.

Tehnologija je bazirana na biološkim poluprovodnicima i radi na principu nanotehnologije te koristi tanke prirodne kristale prečnika dva nanometra, nazvane NanoDots koji u sebi sadrže aminokiseline koje stvaraju naboj.

Kompanija trenutno radi na smanjenju veličine punjača, koji je trenutno veličine punjača za laptop. Prodaja finalne verzije punjača trebala bi početi 2017. godine, a StoreDot je do sada u istraživanje materijala uložio nekoliko milijuna dolara.

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti