StoreDot je izraelska kompanija koja tvrdi da će se baterija smartphonea od potpuno prazne moći napuniti “do vrha” za samo 30 sekundi.

Jučer je ovaj startup predstavio prototip punjača na Samsungu Galaxyju S4, koji za sada ima dimenzije punjača laptopa, a koji bi vašu bateriju mogao napuniti za samo 30 sekundi. StoreDot je spinoff kompanija nastala iz nanotehnološkog odijela na Sveučilištu u Tel Avivu, te je ovaj projekt predstavljen na Microsoftovoj Think Next konferenciji.

Ovaj bi se punjač u dogledno vrijeme mogao drastično smanjiti, ističu iz kompanije, dok se procjenjuje da bi cijena jednog ovog ‘gadgeta’ bila svega 30 dolara. Komercijalna proizvodnja planirana je za kraj 2016. godine, a StoreDot kaže kako planiraju napraviti punjače i za ostale smartphone.

Ako su tvrdnje StoreDat-a točno, postavlja se pitanje koja će od vodećih tehnoloških kompanija iskoristiti priliku i kupiti ovaj startup s obzirom da bi se ovakvim punjačom drastično promijenila potražnja za uređajima koji imaju mogućnost ovako brzog punjenja.

Na kraju nam ostaje samo da se unaprijedi životni vijek baterije i imamo gotovo savršen smartphone. Kako izgleda punjenje, možete vidjeti u nastavku.

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Izvor WSJ

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju