Ovo su najveći konkurenti Apple Watchu

Na tržištu su dostupni modeli pametnih satova koji su jeftiniji od Appleovog sata i imaju izdržljiviju bateriju, čak do sedam dana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.05.2015. / 12:29

Ovo su najveći konkurenti Apple Watchu

Vjerojatno najiščekivaniji gadget godine, Apple Watch, prošlog se mjeseca napokon pojavio u prodaji u nekoliko zemalja diljem svijeta, a u Appleu mogu biti zadovoljni dosadašnjom potražnjom za ovim gadgetom koja je puno veća od trenutne ponude. Iako je većina tehnoloških novinara ovaj uređaj proglasila najboljim pametnim satom na svijetu, korisnicima su trenutno dostupni i brojni drugi modeli koji imaju određene prednosti u odnosu na Appleov gadget – manja cijena, duže trajanje baterije i podrška za druge mobilne operativne sustave. Na Business Insideru objavili su popis trenutno najvećih konkurenata Apple Watchu (naravno, na ovaj se popis uvijek može dodati još neki uređaj poput Asusovog ZenWatcha i drugih), od Pebblea preko Samsunga pa do Sonyja.

Nisu razmišljali o tetovažama: Ovo je najveći problem Apple Watcha

Pebble – prvi model pametnog sata Pebble koji je predstavljen još 2013. godine trenutno je dostupan za samo 99 dolara, a osim povoljne cijene, može se pohvaliti s odličnom baterijom koja može izdržati oko sedam dana i podrškom za mobilne uređaje koje pokreće Appleov iOS i Android. Njegov nasljednik, Pebble Time košta sto dolara više, a donosi nadograđeni operativni sustav, e-ink ekran u boji i mikrofon za glasovne naredbe, a također podržava veliki broj mobilnih uređaja.

Alcatel OneTouch Watch – Alcatelov pametni sat okruglog je dizajna i izgleda slično kao klasičan sat koji je također kompatibilan s uređajima koji rade na iOS-u i Androidu i više je nego dvostruko jeftiniji od najjeftinijeg Appleovog sata – 149 dolara. Dolazi s opcijama za praćenje otkucaja srca, na njemu se prikazuju obavijesti s telefona, a na BI-u naglasili su i solidno trajanje baterije

Moto 360 – za neke je ovo najbolji pametni sat koji pokreće Googleov softver (Android Wear) i radi samo s mobilnim uređajima koje pokreće Android. Okruglog je dizajna, a korisnicima je dostupno nekoliko kućišta i različite vrste remenja. Kada se pojavio u prodaji njegova cijena iznosila je 249 dolara, a sada je smanjena na 179 dolara.

Pebble Time – pametni sat koji obara sve rekorde

LG Watch Urbane – ovo je 'luksuzni pametni sat' kojeg također pokreće Android Wear i koji cijenom parira najjeftinijem Apple Watchu – košta 349 dolara. Krasi ga odličan dizajn i sve napredne opcije koje očekujemo od današnjih satova, a kada se pojavi na tržištu bit će dostupne 3G i LTE verzije tako da njegovo korištenje neće biti potrebno povezati sat s telefonom.

Samsung Gear S – sat pokreće Samsungov Tizen OS te radi samo s mobilnim uređajima ove kompanije, ima podršku za GPS, mjerač otkucaja srca i internu memoriju na koju se može pohraniti glazba. Dolazi s utorom za SIM kartice tako da ga se može koristiti za obavljanje telefonskih poziva, slanje poruka i slično. Njegova cijena iznosi 349 dolara

Sony SmartWatch 3 – posljednju generaciju Sonyjevog pametnog sata pokreće Googleov Android Wear, a njegova cijena iznosi 249 dolara. Kao i Samsungov sat, ovaj smartwatch ima GPS i 4GB interne memorije na koju se može pohraniti glazba kako se sat ne bi trebao povezivati s telefonom za reprodukciju glazbe.

 

Foto: Pebble, LG, Sony 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti