Ovo su tri nova tehnološka uređaja u koja svi žele investirati

Predstavljamo vam najzanimljivije nove uređaje u koje mnogi žele investirati svoj novac.

Monika Nožić Monika Nožinić | 14.04.2015. / 09:15

Ovo su tri nova tehnološka uređaja u koja svi žele investirati

Predstavljamo vam najzanimljivije nove uređaje u koje mnogi žele investirati svoj novac. Na Kickstarteru su već prikupile na desetke tisuća dolara, a jedna od njih čak i milijun. Pogledajte o čemu je riječ.

Artifon

"Artifon instrument 1", kako glasi njegov pun naziv, je zapravo MIDI kontroler koji mijenja funkciju ovisno o softveru na pametnom telefonu, tabletu ili računalu. Instument možete držati kao violinu ili kao gitaru, a ovisno o položaju tijela i korištene aplikacije, tipke i površina osjetljiva na dodir koriste se na različite načine, tj. "Artifon" preuzima ulogu drugog glazbenog instrumenta.

Ovo su tri nova tehnološka uređaja u koja svi žele investirati

"Artifon" je, zahvaljujući MIDI standardu, kompatibilan sa nizom aplikacija (primjerice, Appleov "Garageband"). Pogodan je i kao zamjena za mnoge druge instrumente - kontrabas, ukulele i sl. Korištena tehnologija treba omogućiti novu vrstu muziciranja i potaknuti kreativnost.

Zanimljiv je i uspjeh koji je ovaj uređaj postigao na "Kickstarteru". Iako su proizvođači namjeravali prikupiti "samo" 75 000 dolara, u međuvremenu su prikupili čak više od milijun dolara.

Kabel kao USB hub

Ovo su tri nova tehnološka uređaja u koja svi žele investirati

"Infinite USB kabel" dolazi u kompletu sa hubom koji ima samo jedan port, ali to je sasvim dovoljno jer se može priključiti na druge uređaje. Najpraktičniji je za korisnike prijenosnih računala koji uglavnom imaju ograničen broj USB priključaka.

"Infinite USB kabel" omogućuje vam da priključite uređaj na računalo, a da pritom ne zauzmete port. Na zadnjoj strani "Infinite USB kabela" može se priključiti još jedan uređaj.

"Infinite USB" dugačak je sveukupno 25 cm. Kada utikače stavite jedan na drugi magnetno se privlače pa su lako prenosivi, a zahvaljujući plosnatom obliku i maloj dužini, neće se zaplesti.

Cijena "Infinit USB kabela" iznosi 13 eura, a prvi bi kabeli financijerima trebali biti isporučeni u lipnju. Akcija prikupljanja novca na Kickstarteru traje do 22. travnja.

Pas kao svijetleća reklama

Ovo su tri nova tehnološka uređaja u koja svi žele investirati

Zamislite sljedeću situaciju: prije nego što navečer izvedete psa u šetnju, oblačite mu posebno odijelo, aktivirate aplikaciju na pametnom telefonu i birate kombinaciju boja za integrirane LED diode.

"Disco-Dog LED prsluk" putem bluetootha se povezuje s pametnim telefonom. Uređaj ima i dodatnu prednost - čim se pas previše udalji od vlasnika, programirani natpis ili kombinacija svjetala mijenja se u znak upozorenja, s natpisom "Lost dog" (izgubljen pas).

Autori tvrde da nizak napon (baterija od 3,7 volti) ni u jednom trenutku ne dovodi život psa u opasnost. Prsluk je napravljen u tri veličine, a prilagođen je operativnim sustavima iOS i Android. Kreatori ovog uređaja su na Kickstarteru prikupili 15 000 dolara, a cijena po komadu iznosi 300 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti