Papa Franjo i Donald Trump imaju po 40 milijuna pratitelja na Twitteru

U Hrvatskoj je prvi Mario Mandžukić, a slijede ga Dnevnik.hr i Nina Badrić.

Martina Čizmić | 16.10.2017. / 08:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Papa Franjo odnedavno ima više od 40 milijuna sljedbenika na svim svojim Twitter-računima na devet jezika, pohvalila se Sveta Stolica.

Popularni Franjo, vrhovni poglavar 1,3 milijarda katolika na planetu koji objavljuje poruke vjerskog sadržaja, po broju je sljedbenika blizu aktualnoga američkog predsjednika Donalda Trumpa (40,3 milijuna), no prilično daleko iza bivšega, Baracka Obame koji ih ima više od 95 milijuna.

Ispred Svetog Oca su i pjevačica Katy Perry (104 milijuna sljedbenika) te kanadska pop-zvijezda Justin Bieber sa 102 milijuna.

U posljednjih godinu dana na papin se račun na Twitteru predbilježilo još devet milijuna ljudi. Riječ je o "anonimnim ljudima, kršćanima ili nekršćanima, političkim čelnicima ili predstavnicima kulture", stoji u priopćenju Vatikana.

Najposjećeniji je Papin Twitter na španjolskom koji prati 14,6 milijuna sljedbenika, a potom onaj na engleskom s 14 milijuna sljedbenika.

Potom su računi na talijanskom (4,6 milijuna), portugalskom (tri milijuna), poljskom (oko 953.000) i francuskom (944.000).

Zanimljiv je interes za račun Pape Franciscusa na latinskom jeziku koji ima više od 843.000 sljedbenika, više od onog na njemačkom i arapskom.

Prvi papinski Twitter-račun otvorio je prije gotovo pet godina Franjin prethodnik papa Benedikt XVI.

Na Instagramu papu Franju slijedi pet milijuna osoba, a riječ je većinom o mladim ljudima. (Hina)

U Hrvatskoj najpraćeniji – nogometaš

Zanimljivo je istaknuti i kako su među najpraćenijim profilima na Twitteru i onaj YouTubea sa 70 milijuna pratitelja, ali i samog Twittera sa 62 milijuna.

Inače, "najpopularnije" osobe na Twitteru uglavnom su glazbenici i televizijske ličnosti, a među 20 najpraćenijih uspio se "ugurati" još i nogometaš Christiano Ronaldo te profil CNN Breaking Newsa.

Hrvatima je najdraži Mario Mandžukić koji na svom profilu ima 863 tisuće pratitelja, dok je drugi profil Dnevnik.hr-a, a treće mjesto zauzela je Nina Badrić koja je inače prilično aktivna na Twitteru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti