PAYTEN ulazi na tržište distribucije nezavisnih POS sustava preuzimanjem kompanije Monri

Monri je specijaliziran za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay – sustav Saas eCommerce Payment Gateway.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.12.2019. / 16:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nastavljajući svoju strategiju širenja Payten je nedavno kupio 80% dionica kompanije Monri, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini koja djeluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Tvrtka Monri specijalizirana je za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay – sustav Saas eCommerce Payment Gateway te razvoj i prodaju naprednih rješenja za programsku opremu koja se rabi za elektronička plaćanja.

Piotr Jeleński, izvršni direktor Paytena, komentirao je da ovim preuzimanjem osnažujemo naš portfelj payment usluga iznimnim proizvodima i rješenjima kao što su nezavisna mreža POS-a SinglePOS, Internet Payment Gateway i POS switching te na ovaj način omogućujemo trgovcima značajno poboljšanje iskustva s POS uređajima. Uvjeren sam da će pridruživanje Monrija, jednoga od vodećih omnichannel pružatelja payment usluga u jugoistočnoj Europi, potaknuti rast poslovanja Paytena u području elektroničkih plaćanja”.

Damir Čaušević, izvršni direktor Monrija, objašnjava važnost preuzimanja kompanije: Bili smo skupina entuzijasta koji su zaista prepoznali prilike na tržištu i nezasićene tržišne niše. Naš je uspjeh s vremenom privukao Payten, člana Grupe Asseco, koji se nesumnjivo nalazi među najboljih deset prodavača programske opreme u Europi. Za Monri ovo nije samo preuzimanje, već prepoznavanje našega truda, opravdanje kvalitete našega rada i najbolja moguća prilika ubrzati daljnji rast i širenje na tržištu. Uvjereni smo da će novostvorena sinergija s Paytenom omogućiti nove poslovne pothvate i s vremenom ostvariti utjecaj na globalni ekosustav plaćanja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti