Pencil vs Camera [PHOTO]

Ne sjećam se više kako je do mene došla jedna od Heineovih ilustracija, ali znam da sam odmah otrčala na njegov sajt da saznam - više. Odmah me „kupio“ svojim kreativnim radovima – osobito onima iz posljednje serije: „Pencil vs. Camera“ koja je zapravo spoj simpa fotki i ilustracija

Zimo Zimo Vedrana Legović | 17.12.2010. / 14:33

Pencil vs Camera [PHOTO]

Ne sjećam se više kako je do mene došla jedna od Heineovih ilustracija, ali znam da sam odmah otrčala na njegov sajt da saznam - više.

Odmah me „kupio“ svojim kreativnim radovima – osobito onima iz posljednje serije: „Pencil vs. Camera“ koja je zapravo spoj simpa fotki i ilustracija.

Ben Heine je, naime, belgijski slikar, ilustrator, karikaturist, fotograf i novinar koji u svojim radovima uspješno spaja svoje talente iz različitih područja. Njegov jedinstveni stil i smisao za humor koji se može iščitati iz većine njegovih uradaka doveli su ga do statusa da se trenutno sve moderne galerije u Europi i Japanu otimaju za ovog umjetnika. Izložba „Pencil vs Camera“ može se razgledati još par dana (do 22.prosinca) u kulturnom centru Ten Weyngaert u Briselu.

A evo što Ben kaže o procesu nastajanja fotke s Mickey Mouseom:

„If you can dream it, you can do it' is a famous quote by Walt Disney... I took the photo in Greece (at the Ancient Thera, an antique city located at the top of Messavouno mountain in the island of Santorini). The stairs are part ot the ruins found there. There was a spectacular view down to the sea. I also made the drawing showing an orca escaping from a 'frame in a frame', a way out to another universe, which is hold by Mickey Mouse, the famous character created in 1928 by Walt Disney.

Više provjerite ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti