Performanse poput bojnog broda: Predstavljen “američki buldog”

Za ovu je kompaniju jedno vrijeme navodno čak bio zainteresiran i Apple.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2023. / 15:05

American Bulldog (Foto: Canoo)

Kako je rasla popularnost električnih automobila, tako su se na ovom tržištu pojavili različiti novi igrači i EV startupovi velikih ambicija. Jedna od takvih kompanija jest i Canoo koji je pažnju privukao prije dvije godine sa zanimljivim pickupom modularnog i neobičnog dizajna s kojim su namjeravali napasti Teslu i Cybertruck.

Slika nije dostupna Apple je bacio oko na kompaniju koja bi mu trebala pomoći u razvoju električnog automobila

Razdoblje posljednje dvije godine bilo je prepuno uspona i padova za Canoo. Dok je npr. NASA odabrala upravo njihovo rješenje za vozilo koje bi astronaute trebalo prevoziti do lansirne rampe uoči svemirskih letova, a potpisali su ugovore i s američkom vojskom i Wallmartom, kompanija je upala i u velike financijske probleme. Jedno vrijeme čak se govorilo kako je i Apple zainteresiran za Canoo te bi mogao preuzeti kompaniju i iskoristiti je za razvoj vlastitog električnog automobila na kojem godinama rade.

Canoo je krajem prošlog tjedan predstavio svoj novi električni pickup koji je baziran na vozilu koji su prošle godine isporučili američkoj vojsci za testiranje nazvanom Screaming Eagle. Posebno je zanimljivo ime ovog pickupa (American Buldog) te objašnjenje imena ekipe iz Canooa. Kao i američki buldog, ovo je vozilo odano i hrabro. Utkan je u američki duh i održava inovativnost ove zemlje. Kada kažemo `Made in America, to i mislimo`, objasnio je izvršni direktor tvrtke Tony Acuilla razloge zašto su ovom vozilu dali ime American Bulldog.

Acuilla je posebno naglasio snažan i robustan dizajn te performanse koje je usporedio s bojnim brodom. Prema ekipi iz Canooa, American Bulldog predstavlja snagu njihova inženjeringa te kombinira upečatljiv dizajn s performansama svjetske klase, naglašavajući minimalizam s maksimalnom funkcionalnošću za rad, avanturu i uslugu.

Slika nije dostupna NASA odabrala kompaniju koja će isporučiti novu generaciju legendarnog Astrovana

S obzirom na to da je u službenoj objavi za javnost više puta spomenuta Amerika i američki duh, jasno je kojem je tržištu električni buldog prvenstveno namijenjen. No pored spomenutih općenitih epiteta, Canoo nije objavio neke službene informacije o performansama vozila, kao i kada ga planiraju plasirati na tržište i po kojoj cijeni. Na Electreku čak kažu kako se, poznavajući financijske probleme tvrtke, ne treba iznenaditi ako se Bulldog nikada niti ne pojavi na (američkim) cestama.

Izvor: Canoo


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti