Američka farmaceutska kompanija Pfizer popratila je osudu dezinformacija o COVID-19 cjepivima njihovog izvršnog direktora, Alberta Bourle, tvitanjem crteža oko toga kako znanost štiti čovječanstvo od "ludih teorija zavjera. Usput su onemogućili komentare ispod objave.

Uzimanje tablete, ilustracija Jesu li tablete rješenje za okončanje pandemije koronavirusa?

Crtež u obliku popularnih memeova prikazuje sivu kreaturu označenu kao ljudski mozak kako poseže za balonom označenim s lude teorije zavjera na prvoj sličici, a na drugoj, iza sive kreature stoji veća roza kreatura označena kao znanost, koja drži ljudski mozak i sprječava ga za posezanjem ludih teorija zavjera.

Lako je biti ometen dezinformacijama ovih dana, ali ne brinite... Znanost vam drži leđa, piše u statusu iznad meme objave Pfizerovog korporativnog Twitter računa. Status je popraćen s #ScienceWillWin (znanost će pobijediti).

Iako je Pfizer onemogućio komentare ispod objave, tviteraše to nije zaustavilo da komentiraju objavu putem citiranja objave. U manje od dva sata, Pfizerova objava zaradila je 300 lajkova, no i preko 3000 citiranih tvitova, mnogi među kojima nisu bili nakloni američkoj farmaceutskoj kompaniji.

Pzier je odlučio objaviti navedeni meme nakon što je njihov šef Albert Bourla rekao da vrlo mala skupina ljudi širi dezinformacije o COVID-19 cjepivima, uključujući i mRNK cjepiva koja proizvodi i Pfizer.

To su kriminalci, jer su njihova cijena milijuni života. Jedina stvar koja stoji između novog načina života i trenutnog načina života jest, iskreno, neodlučnost oko cijepljenja, rekao je Bourla na tijekom prezentacije na Atlantic Council think tanku, kojeg je sponzorirao NATO savez.

Liječenje COVID pacijenta u bolnici, ilustracija Smanjuje smrtnost za čak 89 posto: I Pfizer razvio lijek protiv bolesti COVID-19 koji se može uzimati kod kuće

Cijepljenje djece protiv COVID-19 Odobreno cijepljenje djece od 5 do 11 godina Pfizerovim cjepivom u SAD-u

Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je treću dozu Pfizerovog cjepiva za stariju i rizičnu populaciju, a proteklog je mjeseca odobreno je i cijepljenje djece u dobi između pet i 11 godina manjom dozom cjepiva od one za odrasle. Pfizer je u utorak zatražio odobrenje za treću dozu cjepiva i za cjelokupnu američku populaciju.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju