Photoshop proslavio svoj 24. rođendan

Prije nekoliko dana, točnije 19. veljače, svjetski najpoznatiji grafički program proslavio je 24. rođendan.

Zimo Zimo Iva Potočnik | 21.02.2014. / 13:31

Photoshop proslavio svoj 24. rođendan

Prije nekoliko dana, točnije 19. veljače, svjetski najpoznatiji grafički program proslavio je 24. rođendan. Na svojim facebook stranicama ekipa iz ADOBE Systems objavila je nekoliko fotografija slavljeničke torte, koja je oduševila njihove korisnike. Njen savršen izgled, naveo je mnoge da postave pitanje, je li torta uopće prava i ako je, nije li fotošopirana. 

Od 1988. godine kad je izašla demo verzija, program se drastično izmijenio, primjereno i tehnološkom napretku. Braća Thomas i John Knoll, oboje zaljubljenici u tehnologiju i umjetnost, najveći su korak učinili kada su software prvotno namijenjen Macintoshu, 1992. godine prilagodili za Windowse. Nakon četiri godine programirana je i opcija rada sa layerima što je olakšalo rad, naročito grafičkim i web dizajnerima, a layeri su postajali sve popularniji i u obradi fotografije.

Danas je Photoshop s obzirom na još uvijek visoku cijenu na tražištu, izložen velikim pritiscima od strane konkurentnih jeftinijih programa. No unatoč tome, i dalje je vodeći grafički software na svim razinama vizualnog oblikovanja.         

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti