Phree: Digitalna olovka koja se može koristiti na bilo kojoj površini

Phree je prvi uređaj na svijetu koji vam omogućuje da pišete, crtate, radite zabilješke i izrazite se na najbolji mogući način.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.05.2015. / 14:32

Phree: Digitalna olovka koja se može koristiti na bilo kojoj površini

Phree je prvi uređaj na svijetu koji vam omogućuje da pišete, crtate, dopisujete se, radite zabilješke i izrazite se na najbolji mogući način.

Ova olovka pruža mogućnost da što god napišete ili nacrtate na bilo kojoj površini spremite na vaš telefon ili tablet na jedan vrlo precizan način.

Phree se vrlo lako povezuje sa gotovo svim pametnim uređajima: telefonom, tabletom, prijenosnim računalom, TV-om, tj. sa svime što ima Bluetooth. Budući da se bez ikakvih poteškoća povezuje sa svim ovim uređajima, kompatabilan je i s nekim njihovim popularnim programima i aplikacijama kao što su: Office, OneNote, EverNote, Acrobat, Google unos rukopisom, Viber i mnogim drugima.

Phree na sebi ima jedan mali ekran preko kojeg možete pregledavati kratke poruke i automatski odgovoriti rukopisom. Naravno, nakon unošenja teksta, sve što trebate učiniti je dodirnuti tipku koja se nalazi pokraj ekrana. Da sve bude još zanimljivije i korisnije, Phree je na neki način "pomoćnik" telefonu jer može primati pozive i poslužiti kao slušalica.

Digitalna olovka ima kompaktni OTM senzor te laserski 3D interferometar koji prati relevantne pokrete površine u blizini, prateći miješanje signala između 3D lasera koji se emitira po površini i odraze istih koji se odbijaju od površine.

Svi primljeni signali se kasnije pomoću algoritma, koji se obavlja na integriranim komponentama Phree uređaja, prebacuju u X-Y-Z trodimenzionale informacije o pokretu.

Dakle, Phree pomoću spomenutog senzora osjeća kretanje same olovke, bilježi sve informacije i konvertira ih u ono što vidite na ekranu i baš zato Phree ne zahtijeva neke posebne površine nego ga možete koristiti posvuda.

Budući da je ovo KickStarter projekt, samim time je i dalje u fazi razvijanja. Cijena ovog uređaja bit će između 90 i 140 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti