Pisanje životopisa je prošlost, mladi imaju priliku poslodavcima se predstaviti TikTok videom

Korisnici će imati priliku svoje videoživotopise ostaviti do kraja srpnja, a hoće li projekt postojati i nakon toga, ovisit će o interesu privatnih korisnika i velikih igrača.

Martina Čizmić | 08.07.2021. / 11:13

Društvena mreža TikTok
Društvena mreža TikTok - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Pisanje životopisa zahtijeva određenu dozu vještine jer je to prvi dodir potencijalnog poslodavca i kandidata koji traži posao. No posljednjih godina, klasične životopise sve češće zamjenjuju drugi oblici predstavljanja vještina i znanja.

Društvene mreže već su se pokazale i dokazale kad je pronalazak posla u pitanju. Brojni su korisnici, upravo zahvaljujući svom vlastitom "brendu" na društvenim mrežama, pronašli posao kakav bi teško mogli dobiti klasičnim putem.

Stoga ne iznenađuje da se u cijelu priču o pronalasku posla i životopisa uključio i TikTok te lansirao pilot-projekt "TikTok Resumes". Baš kao što mu ime govori, ideja je mlade koji koriste TikTok povezati s velikim kompanijama koje su prisutne na toj mreži i omogućiti im da se predstave potencijalnim poslodavcima na njima najprirodniji način - kratkim videom. Naime, prema podacima o korisnicima, više od polovine korisnika TikToka mlađe je od 24 godine. To je najveći udio mladih na nekoj društvenoj mreži. Za usporedbu, na LinkedInu je takvih korisnika manje od 20 posto.

Korisnici će imati priliku svoje videoživotopise ostaviti do kraja srpnja, a hoće li projekt postojati i nakon toga, ovisit će o interesu privatnih korisnika i velikih igrača.

Oni koji svojim videoživotopisom žele biti primijećeni trebali bi poslušati savjete koji se mogu pronaći na TikToku. Tako su iz TikToka poručili da potiču zainteresirane kandidate da "kreativno i autentično pokažu svoje vještine i iskustva" te koriste #TikTokResumes prilikom objave.

Da bi ovo mogao biti TikTokov hit, govori i činjenica da su videi označeni s #TikTokResume u prvih 24 sata pregledani više od 46 milijuna puta. 

Nažalost, trenutačno su u pilot-projekt uključene samo tvrtke i korisnici iz SAD-a, dok se mi možemo samo nadati da će se u nekom trenutku projekt proširiti i na ostatak svijeta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti