Pitching forum Industrije Mladost! i Kako MI to možemo?

Industrija, edukativni program Zagreb Film Festivala iz godine u godinu raste pa će tako ove godine trajati dva dana duže nego u prethodnim festivalskim izdanjima, a kao rezultat tog rasta, prvi put u svom programu imat će Pitching forum studentskih projekata iz regije.

Martina Čizmić | 08.11.2017. / 07:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom osam festivalskih dana (11. – 18. studenog) program Industrija predavanjima, radionicama i panelima pokrit će sve važne aspekte u ciklusu proizvodnje filma – od razvoja projekta i pisanja scenarija do postprodukcije, a ove godine poseban će fokus biti na distribuciji u događanju pod nazivom Kako MI to možemo? koje ZFF donosi u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Vidljivost i prepoznatljivosti europskoga filma jedno je od gorućih pitanja europske audiovizualne industrije, zbog čega će na panelu predstavnici europskih producentskih i/ili distributerskih tvrtki pokušati pronaći najbolja moguća rješenja i odgovore na pitanja poput onih kako se prilagoditi trendovima i novitetima unutar mogućnosti digitalne distribucije, kako učiti jedni od drugih te koje su prednosti i mane ako film dolazi iz velike, srednje ili male zemlje? Jednako tako pažnja će biti posvećena novim, kreativnim modelima distribucije ‒ primjerice online platformama europskih audiovizualnih djela ‒ što ih unutar svojih mehanizama podupire Potprogram MEDIA.

Među sudionicima događanja koje će moderirati voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, Martina Petrović, ističu se predstavnici producentskih i distributerskih tvrtki: Latido Films, TrustNordisk, Wild Bunch, Chouchkov Brothers, Interfilm iz Zagreba, Irish Film Board, Vico Films, koji će se osvrnuti na filmske uspješnice kao što su Toni Erdmann, Ja, Daniel Blake, Komuna, Mladi prijestupnici, Ustav Republike Hrvatske, Vestern.

Događanje Kako MI to možemo? održat će se 15. studenog u Kući Europe i otvoreno je za javnost, ali s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno molimo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme: martina.petrovic@mediadesk.hr.

Industrija, edukativni program Zagreb Film Festivala, iz godine u godinu raste pa će tako ove godine trajati dva dana duže nego u prethodnim festivalskim izdanjima, a kao rezultat tog rasta, prvi put u svom programu imat će Pitching forum studentskih projekata iz regije.

Pitching forum proizašao je iz programa INDUSTRIJA MLADOST! u sklopu kojeg će i ove godine dvanaest odabranih studenata šest filmskih akademija regije, sa šest projekata sudjelovati na radionicama u sklopu kojih će razvijati svoje kratke igrane filmove. Veliko finale njihovih aktivnosti bit će upravo Pitching forum na kojem će mladi scenaristi i redatelji imati priliku predstaviti svoje projekte međunarodnom panelu sastavljenom od predstavnika postprodukcijskih studija kako bi im se pomoglo u produkciji njihovih kratkometražnih filmova.

Bogat program predavanja i panela Industrije objavljen je na službenoj festivalskoj stranici na adresi zff.hr/industrija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti