Platio 450 tisuća dolara da postane susjed Snoop Doggu u virtualnom svijetu

Snoop Dogg na vrijeme je prepoznao potencijal metasvemira te je u suradnji s The Sandboxom pokrenuo vlastiti metaverse.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2021. / 15:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Više smo puta pisali koliko se u posljednje vrijeme troši novca u virtualnim svjetovima, odnosno tzv. metasvemirima. Riječ je o milijardama dolara, a ta bi cifra trebala višestruko rasti tijekom sljedećih godina kako sve više kompanija ulaže novac u tu tehnologiju.

Slika nije dostupna Najveća investicija u virtualno zemljište: Plaćeno je više od 28 milijuna kuna

No iako bi NFT i metaverse trebali biti budućnost pa mnogi već sada u nju investiraju vjerujući da će im se kroz koju godinu ta investicija višestruko vratiti, neke je stvari ipak jako teško objasniti, odnosno opravdati. Npr. pisali smo o velikim svotama koje su ljudi dali za virtualne kuće ili virtualne jahte, a posljednji takav primjer jest osoba koja je platila veliku svotu novaca da u metasvemiru Snoop Dogga (Snoopverseu) bude susjed poznatom reperu.

Ukratko, ta je osoba, koja je odlučila ostati anonimna, platila 450 tisuća dolara za virtualno zemljište pored virtualne kuće u kojoj živi Snoop Dogg, odnosno njegova digitalna verzija. No osim što će biti njegov susjed, za novac koji je platio, taj će stanovnik Snoopversea moći prisustvovati i ekskluzivnim partijima u Snoopovoj virtualnoj kući, koja je replika njegove stvarne kalifornijske vile.

Slika nije dostupna NFT ludilo: Virtualna jahta prodana za 650 tisuća dolara

Snoop Dogg jedan je od brojnih glazbenika poput Kings of Leon i Post Malonea koji su odlučili uložiti u virtualne svjetove te se udružio s The Sandboxom i pokrenuo Snoopverse. Unutar ovog svijeta korisnici mogu kupovati, prodavati, graditi, posjedovati, ali i unovčavati svoja virtualna iskustva. Također, za svoje avatare mogu graditi i kuće, kupovati im dizajnersku odjeću i luksuzne automobile i, naravno, cijelo to virtualno iskustvo platiti - pravim novcem.

Izvor: The Independent


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti