Plava kvačica na čekanju: Twitter ponovno zaustavio svoj program verifikacije profila

Za sve one koji su željeli verificirati svoj profil i dobili toliko željenu plavu kvačicu, a već su predali zahtjev, ipak imamo dobre vijesti.

Martina Čizmić | 14.08.2021. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je ponovno zaustavio svoj program verifikacije profila. Kako su objavili iz Twittera, na takav su se potez odlučili kako bi poboljšali cijeli proces verifikacije.

Za one koji su čekali, znamo da bi ovo moglo biti razočaravajuće. Želimo da stvari budu kako treba i cijenimo vaše strpljenje, napisali su, gdje drugdje, nego na Twitteru.

 

 

Podsjetimo, Twitterov sustav verifikacije računa došao je u pitanje nakon što je otkriveno da su verificirali i nekoliko lažnih profila kojima upravljaju botovi.

Slika nije dostupna Ni "plava kvačica" nije garancija: Twitter priznao da su verificirali nekoliko lažnih profila

Slika nije dostupna Toliko željena plava kvačica vraća se na Twitter, evo kako ju dobiti

Za sve one koji su željeli verificirati svoj profil i dobili toliko željenu plavu kvačicu, a već su predali zahtjev, ipak imamo dobre vijesti. Njihova će prijava biti pregledana i odluka donesena u sljedećih nekoliko tjedana.

Nije poznato hoće li Twitter unijeti neke promjene u sam sustav prijave i uvjete koje neki profil mora ispuniti da bi bio verificiran. Naime, iz Twittera su pojasnili kako plava kvačica uz ime profila znači da je profil "autentičan, značajan i aktivan". No, da sustav nije savršen pokazalo se u nekoliko navrata kad su verificirani lažni profili, a odbijeni profili s nekoliko tisuća pratitelja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti