Toliko željena plava kvačica vraća se na Twitter, evo kako ju dobiti

Korisnici koji žele biti verificirani moraju pratiti Twitterova pravila korištenja, što će se posebno provjeravati.

Martina Čizmić | 21.05.2021. / 14:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad je Twitter lansirao program verifikacije profila 2009. godine, tek su odabrani korisnici mogli zatražiti verifikaciju i dobiti "plavu kvačicu". Takva je praksa trajala sve do srpnja 2016., kad je verifikacija omogućena i "običnim" korisnicima. Plava kvačica postala je svojevrsna medalja časti. Korisnici koji su ju imali bili su "bolji" od ovih drugih i njima se moglo vjerovati.

No, 2017. godine, nakon što su ih prozvali za diskriminaciju u dodijeli "plave kvačice", Twitter odlučio zaustaviti proces verifikacije, što je za mnoge bilo pravo razočaranje jer nisu mogli dobiti potvrdu da je njihov profil pravi. Tri godine korisnici nisu mogli dobiti tako željenu plavu kvačicu.

Međutim, iz Twittera su sad najavili nastavak verifikacije profila. Prijaviti se mogu svi korisnici Twittera, koji ispunjavaju pravila koja je Twitter jasno naveo na svojim stranicama.

Tako će "plavu kvačicu" moći dobiti računi koji spadaju u kategoriju vladinih računa; sporta i gaminga; zabave; tvrtki, brendova i organizacija; medija te aktivisti i drugi utjecajni pojedinci. Iz Twittera su najavili kako bi uskoro te kategorije mogle biti proširene i na akademike, znanstvenike i vjerske vođe.

Korisnici koji žele biti verificirani moraju pratiti Twitterova pravila korištenja, što će se posebno provjeravati.

Oni koji ispunjavaju te kriterije i žele biti verificirani trebaju se prijaviti u verifikacijski proces kroz postavke računa, ispuniti obrazac i potom pričekati da Twitterov tim provjeri njihovu prijavu. Iz Twittera posebno naglašavaju kako će o verifikaciji odlučivati ljudi, a ne algoritmi. Odluku o tome, hoće li dobiti "plavu kvačicu" ili ne, korisnici mogu očekivati u roku od nekoliko dana.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti