PlayStation 4 napokon dobiva podršku za eksternu HDD memoriju

Dosadašnji problem ograničenosti mjesta za pohranu podataka uskoro će biti riješen.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.02.2017. / 13:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Sony u petak je objavila da implementacija podrške za eksterne hard diskove napokon stiže na PlayStation 4 konzolu. To znači da će se igre od sada moći preuzimati i/ili instalirati izvan hardvera same konzole, što će mnogima riješiti problem ograničenog prostora za pohranu, pogotovo na modelima s 500 GB.

"HDD koji stiže uz PS4 lako je nadograditi, ali ako vam je potrebno još skladišnog prostora za konzolu, sada vam je i to omogućeno. S najnovijim ažuriranjem sustava (verzija 4.50) stiže opcija skladištenja sadržaja na eksternom hard disku. Potrebno je samo povezati USB 3.0 HDD na PS4 i sada imate više prostora za konzolu", stoji u objavi na PlayStation Blogu.

Ažuriranje podržava USB 3.0 hard diskove veličine do 8TB, a korisnicima će se automatski prikazati opcija instaliranja i preuzimanja igre direktno na eksterni hard disk. Također, sve aplikacije spremljene na eksternom HDD-u pojavit će se u Content Launcheru na Home Screenu, tako da je lako pratiti aplikacije koje su nedavno pokrenute.

Najnovije ažuriranje dostupno je svima u beta programu, a uključuje i podršku za prilagođene pozadine i 3D Blu-ray preko PlayStation VR-a.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti