Počinje čišćenje Twittera: Važna informacija za sve korisnike ove društvene mreže

Korisnicima koji su više od pola godine neaktivni na Twitteru prijeti brisanje profila, a iako iz kompanije ne govore o kolikom je broju profila riječ, sigurno se radi o više milijuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.11.2019. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je odlučio stati na kraj neaktivnim korisnicima, tj. korisnicima koji imaju profil na toj mreži, no nisu je koristili najmanje šest mjeseci. Svima koji spadaju u tu kategoriju sada prijeti brisanje profila. Prvotno je bilo najavljeno da će s brisanjima profila krenuti 11. prosinca, no nisu uzeli u obzir osobe koje su preminule pa će prvo razmisliti o nekoj vrsti profila sjećanja ili slično koji će ostati pristupačni, nakon čega će krenuti s brisanjem profila neaktivnih korisnika.

Twitter (Foto: Getty Images) U planu velike promjene: Twitter više neće biti isti?

Kao razlog ovog pomalo radikalnog poteza navode da korisnici koji se tako dugo vremena nisu prijavili na njihovu mrežu nisu mogli pristati na nove uvjete vezane za privatnost. Također, tako bi se mogla izbrisati i gomila lažnih odavno otvorenih profila koji se koriste samo kako bi se lažirao broj pratitelja korisnika na toj mreži. Dakle, nakon "čišćenja" na Twitteru, a riječ je o brisanju više milijuna profila, dio korisnika mogao bi ostati bez značajnog broja pratitelja, no time bi se povećao njihov kredibilitet.

Nakon najave brisanja neaktivnih profila jedna od teorija bila je da ekipa iz Twittera želi osloboditi veliki broj korisničkih imena koja su odavno zauzeta, ali se ne koriste, no to su opovrgnuli iz te kompanije. Još jedan od razloga jest taj što bi ovaj potez mogao aktivirati osobe koje su otvorile profile, no s vremenom su prestale koristiti Twitter. Najava gašenja njihova profila možda će ih ponovno aktivirati te bi dio njih mogao Twitteru dati novu priliku.

Slika nije dostupna Ups! S vladina profila na Twitteru objavljen – pornić

Prvi val brisanja profila odnosit će se na korisnike izvan SAD-a, a mailovi upozorenja već su poslani korisnicima čiji su profili ugroženi s tom odlukom. U budućnosti još će se veća pažnja posvetiti prijavljenim profilima koji "ne rade ništa", a koristit će se i različitim signalima kako bi prepoznali "stvarne ljudske korisnike".

Brisanje milijuna profila neće utjecati na broj aktivnih korisnika te mreže jer Twitter ionako u svojim izvještajima objavljuje brojke samo korisnika koji se redovito prijavljuju na mrežu te su aktivni. Prema posljednjim brojkama, Twitter ima oko 145 milijuna dnevnih korisnika koji se mogu monetizirati, tj. kojima se svakodnevno prikazuju reklame.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti