Pogledajte kako napreduju radovi na novom Rimčevom kampusu u Kerestincu

Kampus će se prostirati zemljištu veličine 200 tisuća metara kvadratnih, a trebao bi biti gotov 2023. godine.

Martina Čizmić | 09.10.2021. / 12:10

 Na gradilištu budućeg kampusa Rimac Automobila radi se punom parom. Zemljani radovi već su dobrano odmaknuli, a građevinare ne ometaju ni kišovito i hladno vrijeme.

Podsjetimo, Mate Rimac je u ime svoje tvrtke s gradskom upravom Svete Nedelje u travnju 2021. godine potpisao ugovor o korištenju zemljišta kod dvorca Kerestinec. Na tom zemljištu, veličine 200 tisuća metara kvadratin, prostirat će se novi kompleks koji bi trebao biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju.

Mate Rimac Rimac otkrio detalje o kampusu u Svetoj Nedelji, najavio projekt robot taxija i gradnju novih tvornica: "Ovo će promijeniti hrvatsko gospodarstvo"

Slika nije dostupna Rimac i Grad Sveta Nedelja potpisali ugovor: Gradnja kampusa vrijednog milijardu i pol kuna može početi

Kako je bilo rečeno prilikom predstavljanja kampusa, koji bi trebao biti dovršen do 2023. godine, u 100 tisuća metara kvadratnih izgrađenog prostora, bit će smješteno novo sjedište Rimac Automobila, ali i puno više.

Projektiran je za 2500 zaposlenika, ima veliki razvojni i istraživački dio, dio za testiranje baterijskih sustava, pogonskih sustrava, razvoj i testiranje plus proizvodnja baterija, motora, prijenosnika elektronike i cijelog automobila, opisao je Mate Rimac, osnivač Rimac automobila.

Za zaposlenike je osmišljen da se osjećaju kao kod kuće. Igraonica, sportski centar, vrtić, čak i sklonište za životinje samo su dio planiranih sadržaja. Glavna specifičnost je što će biti otvoren za javnost.

Slika nije dostupna Mate Rimac o svom najvećem projektu: "Želimo da javnost može doći i vidjeti što i kako mi radimo"

Slika nije dostupna Napokon predstavljen javnosti: Pogledajte spektakularni Rimčev tehnološki kampus koji će za dvije godine niknuti u blizini Zagreba

Možda jedino razvojno istraživačko mjesto koje neće imati ograde. Želimo da javnost može doći i ispreplitati se s našim ljudima, vidjeti što i kako mi radimo, imati interakciju, da mladi mogu dolaziti, vidjeti kako razvijamo i proizvodimo aute, njegove komponente možda ih inspirirati, surađivati s fakultetima, obrazovnim institucijama, dodao je Rimac.

Podsjetimo, kampus je dizajnirala hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti