Galerija

 Na gradilištu budućeg kampusa Rimac Automobila radi se punom parom. Zemljani radovi već su dobrano odmaknuli, a građevinare ne ometaju ni kišovito i hladno vrijeme.

Podsjetimo, Mate Rimac je u ime svoje tvrtke s gradskom upravom Svete Nedelje u travnju 2021. godine potpisao ugovor o korištenju zemljišta kod dvorca Kerestinec. Na tom zemljištu, veličine 200 tisuća metara kvadratin, prostirat će se novi kompleks koji bi trebao biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju.

Kako je bilo rečeno prilikom predstavljanja kampusa, koji bi trebao biti dovršen do 2023. godine, u 100 tisuća metara kvadratnih izgrađenog prostora, bit će smješteno novo sjedište Rimac Automobila, ali i puno više.

Projektiran je za 2500 zaposlenika, ima veliki razvojni i istraživački dio, dio za testiranje baterijskih sustava, pogonskih sustrava, razvoj i testiranje plus proizvodnja baterija, motora, prijenosnika elektronike i cijelog automobila, opisao je Mate Rimac, osnivač Rimac automobila.

Za zaposlenike je osmišljen da se osjećaju kao kod kuće. Igraonica, sportski centar, vrtić, čak i sklonište za životinje samo su dio planiranih sadržaja. Glavna specifičnost je što će biti otvoren za javnost.

Možda jedino razvojno istraživačko mjesto koje neće imati ograde. Želimo da javnost može doći i ispreplitati se s našim ljudima, vidjeti što i kako mi radimo, imati interakciju, da mladi mogu dolaziti, vidjeti kako razvijamo i proizvodimo aute, njegove komponente možda ih inspirirati, surađivati s fakultetima, obrazovnim institucijama, dodao je Rimac.

Podsjetimo, kampus je dizajnirala hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju