Rimac i Grad Sveta Nedelja potpisali ugovor: Gradnja kampusa vrijednog milijardu i pol kuna može početi

Rimac Automobili dobili su pravo upravljati zemljištem iza dvorca Kerestinec sljedećih 69 godina.

Martina Čizmić | 16.04.2021. / 11:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Mate Rimac i službeno predstavio projekt proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa, koji će se graditi u Kerestincu, potpisan je ugovor kojim se stvaraju uvjeti za početak gradnje. 

Naime, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i Rimac potpisali su  Ugovor o osnivanju prava građenja čime su Rimac Automobili dobili mogućnost upravljanja zemljištem koje se nalazi iza dvorca Kerestinec sljedećih 69 godina, a kampus mora biti završen najkasnije u roku od tri godine od početka gradnje. 

San od prije sedam godina došao je do svoje realizacije, rekao je gradonačelnik Dario Zurovec. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, pogotovo Mati Rimcu te dodao: Mogu reći da je ova investicija najznačajnija ne samo za Svetu Nedelju već i za cijelu Hrvatsku. Ovako velike investicije, veće od milijardu i pol kuna, ne vide se svaki dan, a zasigurno će otvoriti perspektivu i za sve buduće naraštaje. Mogu reći da je ovo veliki i novi početak za cijelu Hrvatsku.

Podsjetio je kako Rimac surađuje s najvećim automobilskim industrijama na svijetu i uz sva strateška partnerstva i izniman uspjeh na svjetskom tržištu, ostaju u Hrvatskoj gdje razvijaju svoje poslovanje i budućnost.

Ovo je primjer koliko Hrvatska može ići naprijed kada se investicije ne koče nego ih se podržava. Naš privatni sektor globalno je konkurentan, a ovo je primjer kako se u Hrvatskoj može uspjet, istaknuo je saborski zastupnik Davor Nađi. Najtransparentniji investitor radi investiciju u najtransparentnijem gradu u Hrvatskoj. Ovo je projekt globalnih razmjera koji kao svjetionik može privući investicije u našu zemlju.

Podsjetimo, novi kampus prostirat će se na 200 tisuća kvadrata, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 m2, dok će 35 posto zemljišta biti pokriveno vegetacijom. Rimac Automobili trenutno posluju na šest lokacija, a do izgradnje kampusa većina će od 1000 zaposlenika, posao obavljati u novim prostorima na Jankomiru.

Slika nije dostupna Napokon predstavljen javnosti: Pogledajte spektakularni Rimčev tehnološki kampus koji će za dvije godine niknuti u blizini Zagreba

Slika nije dostupna Mate Rimac o svom najvećem projektu: "Želimo da javnost može doći i vidjeti što i kako mi radimo"

Grad Sveta Nedelja od početka nam je izašla u susret. Odavno smo prerasli kapacitete, a nismo mogli pronaći adekvatni prostor koji nam je prijeko potreban. Ova lokacija nam omoguće sve što nam treba te smo se odlučili graditi vlastiti kampus jer imamo velike planove za koje treba puno prostora, rekao je Mate Rimac. Ovo će biti poseban projekt na svjetskoj razini, otvoren za javnost, građen i osmišljen za zaposlenike. Imamo sve spremno – od projekata do financija i želimo početi graditi punom parom što prije.

Kampus će osigurati vrhunska radna mjesta za sve nacionalnosti, a prije svega za naše mlade ljude, koji će im nuditi brojne mogućnosti i osigurati dodatne vrijednosti. Kampus nije projekt na kojem ćemo stati, imamo daljnjeg prostora za rast i nove planove, najavio je Rimac.

U skladu s certifikatima o održivosti, u obzir su uzeti i planovi za organsku proizvodnju hrane na licu mjesta, kao i obilje zelenih površina u kojima će moći uživati zaposlenici, ali i javnost. Kako ne bi došlo do zagušenja prometa, s obzirom na to da će kampus zahtijevati dnevnu opskrbu materijalima potrebnim za realizaciju projekata kompanije Rimac Automobili d.o.o, predviđeno je više spojeva s postojećom cestovnom mrežom, ali i izgradnja posebne interne prometnice.

Potpisu ugovora nazočio je će tajnik Kabineta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Goran Gotal koji je rekao da kvalitetno poduzetničko okruženje može razviti kvalitetne investicijske potencijale.

Danas svjedočimo razvoju kreativne industrije koja je jamac razvoja i budućnosti hrvatskog gospodarstva i poduzetništva. Pokazali smo kako možemo biti partneri koji će i dalje raditi na tome da olakšavaju put investitorima te da svu neaktivnu državnu imovinu stavimo u funkciju iz koje ćemo generirati nove vrijednosti, rekao je Gotal.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti