Pogledajte kinesku vojnu vježbu koja ledi krv u žilama: "Bio sam vrlo nervozan"

Kineska vojska ima u najmanju ruku bizarne metode stjecanja povjerenja među svojim vojnicima.

Branimir Vorša | 12.02.2021. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski mediji nedavno su objavili video vrlo stresne vojne vježbe u kojem 40 tona teško oklopno vozilo vozi preko vojnika koji leže na tlu i čije gusjenice prolaze opasno blizu glava tih vojnika.

Video je objavio Global Times, pozivajući se na kinesku državnu televiziju CCTV kao izvor. Video je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.

Poanta vojne vježbe prikazane u tom videu jest stjecanje povjerenja kineskih vojnika u kolege vozače oklopnih vozila tako što u tom smislu doslovce stavljaju živote na liniju.

Na početku videa kineski časnik pita vojnike imaju li povjerenja u vojnika pored sebe, a oni mu jednoglasno odgovaraju da imaju. Nakon toga jedan od vojnika penje se u oklopno vozilo, dok preostali zauzimaju položaj na tlu čekajući da ih njihov kolega prijeđe s oklopnim vozilom.

Jedan od kineskih vojnika u kasnijoj je izjavi rekao da je bio "doista nervozan", dok je drugi vojnik vježbu opisao kao test vozačevih sposobnosti i karaktera, kao i priliku za podizanje povjerenja i samopouzdanja među vojnicima.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti