Pogledajte panoramu koja je oborila svjetski rekord: 360 stupnjeva, 320 gigapiksela i 48640 fotografija Londona

Oboren je rekord najveće svjetske panoramske fotografije - objavljena je nova panorama Londona, dostupna online i fotografirana s vrha kultnog BT Towera u Londonu prošle godine.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 21.02.2013. / 14:20

Pogledajte panoramu koja je oborila svjetski rekord: 360 stupnjeva, 320 gigapiksela i 48640 fotografija Londona

Oboren je rekord najveće svjetske panoramske fotografije - objavljena je nova panorama Londona, dostupna online i fotografirana s vrha kultnog BT Towera u Londonu prošle godine. Panorama od 360 stupnjeva ima nevjerojatnih 320 gigapiksela, a napravljena je od 48640 fotografija. Prethodni rekord 'težio' je još uvijek impresivnih 80 gigapiksela.

Za fotografiranje panorame bila su potrebna tri dana, a za impresivan posao zaslužni su Jeffrey Martin, Holger Schulze i Tom Mills, koji rade za tvrtku specijaliziranu u panoramskim fotografijama - 360Cities.

Fotografije su snimljene Canon EOS 7D kamerom, EF 400mm f/2.8 IS II USM objektivom i Extender EF 2x III telekonvertorima kojima su upravljale Rodeon VR Head ST robotske panoramske glave iz tvrtke Clauss iz Njemačke. Samo za obradu fotografija bila su potrebna tri mjeseca.

Kad bi panorama bila printana u normalnoj fotografskoj rezoluciji, bila bi gotovo jednako visoka i široka kao Buckinghamska palača.

Panoramu Londona možete pogledati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti