Pogledajte video kojim američka vojska želi regrutirati ljude u svemirske snage

Velika je navala za članstvom u američkim svemirskim snagama, a nakon objavljenog videozapisa broj zainteresiranih mogao bi se dodatno povećati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.05.2020. / 15:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

"Možda vaša svrha na ovom planetu nije na ovom planetu", poručili su iz američkih svemirskih snaga u videozapisu kojim su pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u nedavno stvorenom ogranku američke vojske. Space Force utemeljene su krajem prošle godine te su preuzele zapovjedništvo svemirskim operacijama, s ciljem zaštite američkih i savezničkih interese i tehnologije u svemiru.

Slika nije dostupna Okej, imaju naziv, uniforme, zapovjednika i (problematičan) logo, ali čime će se američke svemirske snage zapravo baviti?

Video bi trebao motivirati brojne Amerikance da svoju karijeru započnu/nastave upravo u svemirskim snagama, no kako je tajnica američkog zrakoplovstva Barbara Barrett naglasila, i prije objave videozapisa imali su "lavinu prijava" na poslove u Space Forceu. Taj ogranak vojske trenutačno ima manje od 100 zaposlenih "svemirskih profesionalaca", no taj bi broj trebao strelovito rasti tijekom sljedećih mjeseci. Početak operativnog djelovanja svemirskih snaga očekuje se sredinom sljedeće godine, a planirano je da ukupno zapošljavaju oko 16 tisuća ljudi.

Slika nije dostupna Novi logo Svemirskih snaga jako nas podsjeća na nešto, a vas?

Slika nije dostupna Vojne odore američkih svemirskih snaga izazvale podsmijeh na društvenim mrežama

Zanimljivo je da je video o regrutiranju novih vojnika svemirskih snaga objavljen samo dan nakon što je Netflix objavio trailer za komediju istog naziva Space Force sa Steveom Carellom u glavnoj ulozi. Inače, svemirske snage proteklih su mjeseci bile predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Prvo nakon što su otkrivene njihove maskirne odore koje nemaju nikakve veze sa svemirom te nakon što je otkriven njihov logo koji je jako sličan logu federacijskih snaga iz Zvjezdanih staza.

Izvor: CBS
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti