Novi rod američke vojske, svemirske snage (Space Command) predstavio je svoje maskirne vojne odore koje su izazvale podsmijeh i porugu na društvenim mrežama.

Američki predsjednik Donald Trump, koji je krajem prošle godine najavio njihovo osnivanje, na svojem je Twitteru objavio fotografiju uniforme svemirskih snaga, piše BBC.

Riječ je o maskirnim vojnim odorama koje imaju uobičajeni zeleni maskirni uzorak šume, s oznakama izvezenima na ramenu i grudima.

 

 

Uniforme su vrlo brzo među korisnicima društvenih mreža izazvale salve smijeha i porugu.

Najčešća su bila pitanja: "Je li ovo kamuflaža za svemir?", "Jesu li oni ikad ranije vidjeli kako izgleda svemir?" ili "Koliko stabala očekujete da ćete pronaći u svemiru?".

 

 

No ubrzo je stigao odgovor dužnosnika svemirskih snaga

Na Twitteru su objavili da koriste već postojeće vojne odore kako bi uštedjeli novce neophodne za dizajniranje i šivanje novih.

Pripadnici svemirskih snaga izgledat će jednako kao njihovi kolege s kojima će surađivati na zemlji, piše u objavi.

Unatoč pojašnjenju, ismijavanje se nastavilo.

Space Command bar zasad svoje pripadnike neće slati u svemir. Oni će biti zaduženi za nadziranje i čuvanje više stotina satelita za komunikaciju i nadzor.

Svemirske snage osnovane su u prosincu prošle godine. Američki predsjednik pojasnio je da će te jedinice pomoći američkoj vojsci u "sprječavanju agresije na najnovijem bojnom polju".

Trumpova je administracija za financiranje svemirskih snaga u prvoj godini izdvojila 40 milijuna dolara, a činit će ih oko 16.000 pripadnika zračnih snaga i civilnog osoblja.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju