Fotografiramo sve, svugdje, sa svim i svačim. Analogno tome, tržište fotografije više nije ograničeno samo i isključivo na fotoaparate. Polaroid je predstavio novu aplikaciju za obradu i dijeljenje fotografija…

Ako se zna da je tvrtka Polaroid osnovao davne 1937. godine Edwin H. Land, onda je jasno što ovaj brand predstavlja u niši koja je orijentirana na fotografiju. Polaroid film je, definitivno, jedna od ikona fotografije kroz povijest, iako su davno prošla vremena kada su se fotografijom bavili isključivo entuzijasti ili profesionalci. Danas je fotografiranje dostupno svima, fotoparati, amaterski ili profesionalni, više nisu jedino sredstvo kojim ćete zabilježiti trenutak za povijest. Osobnu ili globalnu, sasvim svejedno.

Dapače, otkako su se „rodili“ pametni telefoni, fotografiranje je dobilo sasvim novu dimenziju. Polaroid, bez obzira na tradiciju, želi biti u korak s trendovima. Stoga je tvrtka predstavila novu aplikaciju – Polamatic - koja je do sada bila dostupna samo korisnicima iOS-a (od svibnja 2012.). Polamatic podržava sve Android verzije, počevši od 2.3.3 (Gingerbread) pa na više, što znači da je dostupna korisnicima više od 2700 modela uređaja s Android operativnim sustavom. Jasno je, dakle, da Polariod želi zagristi dio kolača koji je i te kako „ukusan“ (čitaj: isplativ), stoga su se odlučili za razvoj ove aplikacije.

„Polaroid ima nešto nostalgično u sebi, sjećanje na vremena analogne fotografije, koja je imala i ima svoju draž i šarm. Mi taj osjećaj sada donosimo u svijet digitalne fotografije. Polamatic vam omogućuje brzo i jednostavno fotografiranje, uređivanje fotografija i dijeljenje na društvenim mrežama“, rekao je Scoty W. Hard, predsjednik i izvršni direktor Polaroida. Ne treba sumnjati da će mnogi štovatelji Polaroid kulta s oduševljenjem dočekati ovu aplikaciju.

Što se tiče „tehnikalija“, Polamatic nudi 36 autentičnih Polaroid okvira koje možete primijeniti na fotografije koje imate pohranjene u memoriji vašeg smatrphonea, 20 efekata, visoku razlučivost (2282 x 2271 px), kontrolu bljeskalice na prednjoj ili stražnoj kameri i naravno jednostavno dijeljenje tako obrađenih fotografija na Instagramu, Facebooku, Twitteru, Flickru, Tumblru ili putem e-maila. Verzija Polamatic 1.0 za Android dostupna je putem Google Play ili Apple App Storea po cijeni od 1,99 USD.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju